Komšije otkrile istinu o ocu koji je sa suprugom otrovao djecu: 'Odbijao je da ih vodi kod doktora'

0
Radiosarajevo.ba
Komšije otkrile istinu o ocu koji je sa suprugom otrovao djecu: 'Odbijao je da ih vodi kod doktora'
Foto: Ringier / Otac ubijene djece iz Novog Sada vjerovao u teorije zavjere

Lav P.S. koji je osumnjičen da je zajedno sa suprugom Martinom P.S. otrovao svoja dva sina, a potom sa njom izvršio samoubistvo skokom sa nebodera u Novom Sadu, u javnosti se prikazivao kao brižan otac, ali je jednom od rijetkih poznanika otkrio da djecu ne vodi kod doktora.

"Da je bio čudan, asocijalan i povučen više nije ni tajna i to svi znaju, ali niko ne priča o tome da djecu nije vodio kod ljekara. Otprilike u isto vrijeme kada se rodio prvi mališan nastupila je pandemija korone, a on je odmah počeo da iznosi neke svoje teorije zavjere. Nisam u početku obraćao pažnju na to jer smo svi bili zbunjeni i nismo znali šta da mislimo. Međutim, to se tada nije zaustavilo već je eskaliralo do te mjere da više nije vodio ni prvo a potom ni drugo dijete kod doktora ni kada je trebalo, a ni on ni supruga nisu išli", priča za Blic Lavov poznanik.

Dodaje da su, baš kada više nisu imali kud, djecu vodili kod privatnih doktora.

Feđa Dudić: Poštujem Srbiju od početka angažmana u zemlji. Ne želim da od ovog nastane rijaliti

Feđa Dudić: Poštujem Srbiju od početka angažmana u zemlji. Ne želim da od ovog nastane rijaliti

"Govorio je kako nema povjerenja u naš zdravstveni sistem, a kako sam par puta kroz razgovor shvatio, nije imao povjerenja ni u šta. Od svega je zazirao i mislio da je neka prevara. Kao da je bio paranoičan. Međutim, nisam tome pridavao previše značaja jer nisam htio da se uplićem u te priče, pošto mislim potpuno drugačije ali... Sada kad razmislim - ko zna šta se toj jadnoj djeci desilo. Nadam se da će se ubrzo ovaj horor razriješiti i da ćemo konačno saznati pravu istinu. Javnost ima pravo da zna", priča naš sagovornik.

U prilog tome da su Lav i Martina imali neki problem sa zdravstvenim radnicima govori i izjava njihove komšinice iz Petrovaradina koja je rekla da je patronažna sestra bila nekoliko puta kada je Martina rodila drugo dijete, ali da je obično nailazila na zaključana vrata.

"Sigurna sam da je Martina bila unutra, ali da nije htjela da otvori. Možda je patronažnu sestru pustila jednom ili dvaput, i to neposredno nakon porođaja, ali poslije sam svojim očima vidjela kako im patronažna sestra kuca na vrata, a oni ne otvaraju. Ubrzo se više nije pojavljivala. Odustala žena kada je vidjela da se sa njima ne može sarađivati", ispričala nam je komšinica.

Srbijanski mediji: Jezivi simboli na zidovima kuće u kojoj su nađena tijela djece u Novom Sadu

Srbijanski mediji: Jezivi simboli na zidovima kuće u kojoj su nađena tijela djece u Novom Sadu

Lavov kolega sa kojim je radio četiri godine u jednom tepih servisu ispričao je da je bio šokiran kada je čuo da je porodica njegovog kolege tako stravično okončala.

"Lav je bio dobar i vrijedan radnik. Nikada nismo imali nikakvih pritužbi na njega. Radio je kod nas četiri godine i sve je bilo u redu. Bio je malo asocijalan i nije se odazivao na pozive na druženje među kolegama. U početku smo ga zvali i pokušavali da se bolje upoznamo, ali smo odustali. Ipak, to ništa nije upućivalo na ovako veliku tragediju o kojoj priča čitava Srbija", rekao je Lavov kolega.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije