Zagreb / Kolinda se obrušila na Pupovca: Zlonamjerno je kritikovao Hrvatsku

11. 09. 2019. u 21:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Povodom obraćanja javnosti predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uputila mu je pismo u kojem mu zamjera da na zlonamjeran način kritikuje Hrvatsku.

Pupovac: Hrvatska postaje faktor nestabilnosti na prostorima bivše Jugoslavije

Navodeći da on očigledno nije pažljivo pročitao njeno pismo iz 2016, Grabar Kitarović mu poručuje da sadržaj pisma ovom prilikom ponavlja, a uz konstataciju da je i dalje odlučna u namjeri da "kao državljani Republike Hrvatske gradimo zemlju mira, razumjevanja i prosperiteta".

"Držim to svojom obavezom i zbog desetak hiljada pripadnika srpske nacionalnosti koji su, braneći svoju domovinu Hrvatsku od velikosrpskih agresora, potvrdili patriotizam i nikada ga nisu narušili moralnim patroniziranjem, a posebno ne političkim ucenjivanjem, iako imaju pravo i obavezu kao državljani Hrvatske ukazivati na potencijalne anomalije koje su nažalost sastavni dio odrastanja svakog društva, ali ne u mjeri kako bi neki željeli prikazati i time naštetiti državi u kojoj žive", piše u dopisu predsjednice Republike priloženom pismu iz 2016. godine.

U pismu od 13. februra 2016. predsjednica Hrvatske ističe i da osuđuje prijetnje i izlive govora mržnje prema više javnih osoba i organizacija, ali dodaje kako među njima ima i onih koji svojim javnim djelovanjem godinama provociraju, iritiraju pa i vrijeđaju najveći dio hrvatske javnosti, neistinito prikazuju i izruguju Domovinski rat i u osnovi negiraju stvarnost, a implicitno i samu ideju hrvatske države, stvarajući tako atmosferu napetosti, isključivosti i netolerancije.

Poručila je tada i da, onako kako treba osuditi postupke koji su upereni protiv ravnopravnosti, sigurnosti i dostojanstva političkih, etničkih i drugih manjina u Hrvatskoj, tako treba osuditi i sve postupke koji vrijeđaju hrvatski narod i bilo koju većinsku zajednicu.

NEMA KOMENTARA