Kolinda Grabar-Kitarović ima novi posao, ušla je u važan svjetski odbor

4
Radiosarajevo.ba
Kolinda Grabar-Kitarović ima novi posao, ušla je u važan svjetski odbor
Foto: Facebook / Kolinda je predsjedavajuća u GPMB-u

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pohvalila se na svom službenom Facebook profilu da je postala predsjedavajuća u odboru za globalnu pripremljenost na zdravstvene krize (Global Preparedness Monitoring Board).

"Čast mi je što sam postala predsjedavajuća u odboru za globalnu pripremljenost na zdravstvene krize", napisala je Kolinda Grabar-Kitarović na Facebooku.

Global Preparedness Monitoring Board (GPMB), čiji su suosnivači Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i Svjetska banka, neovisno je tijelo osnovano 2018. godine na preporuku panela o globalnom odgovoru na zdravstvene krize poput izbijanja smrtonosne ebole i drugih zdravstvenih kriza.

Ivica Puljić: "Misija BiH u UN-u radi prekovremeno"

Ivica Puljić: "Misija BiH u UN-u radi prekovremeno"

"Oduševljeni smo što je bivša hrvatska predsjednica pristala biti supredsjedavajuća u odboru. Ona će nam donijeti iskustvo u rješavanju nekih od najvećih svjetskih izazova. Pripremanje za pandemiju je jedan od takvih izazova i odbor će biti obogaćen njezinim iskustvom", rekao je direktor u Svjetskom zdravstvenoj organizaciji Tedros Adhanom Ghebreyesus.

I am honoured to share news of my appointment as co-Chair of the Global Preparedness Monitoring Board (GPMB). With...

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on Monday, June 26, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije