Kolinda glasala na predsjedničkim izborima: Danas je dan ponosa

Radiosarajevo.ba
Kolinda glasala na predsjedničkim izborima: Danas je dan ponosa
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Arhiv

Aktuelna predsjednica Hrvatske i predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović glasala je u društvu supruga Jakova.

"Danas je dan ponosa, slavi se demokracija. Svaki čovjek je važan i svaki glas je važan. Danas odlučujemo kakvu ćemo Hrvatsku imati idućih pet godina. Idemo zajedno graditi Hrvatsku koja će gledati unaprijed, a ne unatrag", rekla je Kolinda nakon glasanja.

Podsjetimo, pravo glasa ima 3. 860.000 birača u Hrvatskoj i inozemstvu, gotovo 5400 više u odnosu na prvi izborni krug.

Muškarac verbalno napao Milanovića: "Evo vam komunjara, laže vas"

Broj prethodno registriranih, vjerovatno ljudi koji odlaze na zimovanje u inozemstvo, porastao je za oko tri hiljade, privremeno upisanih, dakle onih koji unutar Hrvatske mijenjaju mjesto za glasanja je oko 4.000 više...Kao i u prvom krugu, birači će moći glasovati na ukupno 6. 533 biračkih mjesta, u Hrvatskoj ih je 6.409, u inozemstvu, odnosno u 47 država, 124,  od čega trećina (44) u Bosni i Hercegovini.

Birališta se zatvaraju u 19 sati, nakon čega će odmah biti objavljene izlazne ankete, dok će prvi nepotpuni rezultati biti objavljeni u 20 sati.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije