Ko je Vučićev izaslanik koji je klečao u Vukovaru? Prvi dužnosnik iz Srbije u koloni

0
Radiosarajevo.ba
Ko je Vučićev izaslanik koji je klečao u Vukovaru? Prvi dužnosnik iz Srbije u koloni
Foto: Vecernji.hr / Veran Matić

Uoči dana sjećanja, počast žrtvama rata u Vukovaru odali su Milorad Pupovac, potpredsjednika Vlade Hrvatske Boris Milošević i posebni izaslanik predsjednika Republike Srbije Veran Matić.

"Mislim da je jako važno da imamo poštovanje prema žrtvama i solidarnost s porodicama žrtava", izjavio je istaknuvši kako mu je stalo da se pronađe svaka nestala osoba te je dodao:

"Izražavam veliko žaljenje zbog svega onoga što se dogodilo ovome gradu i građanima ovoga grada tokom ratnih godina", prenosi Večernji.

Smatra kako ovakve zajedničke komemoracije mogu pomoći u pronalaženju nestalih osoba.

Veran Matić hrvatskoj javnosti ostao je u pamćenju kao dio antiratnih protesta u Srbiji ali i čovjek koji je kao čelnik televizije B92 predstavljao neovisno novinarstvo 90-ih godina prošlog stoljeća u Srbiji.

Danas je Matić specijalni izaslanik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za nestale osobe i čovjek koji je došao odati počast stradalim Srbima i Hrvatima u Vukovaru.

Ostat će upamćeno i kako je prilikom polaganja vijenca na Ovčari kleknuo ispred spomen obilježja na Ovčari.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije