Ko je dečko koji je postao hit nakon protesta: Bio u vezi s popularnom pjevačicom?

Radiosarajevo.ba
Ko je dečko koji je postao hit nakon protesta: Bio u vezi s popularnom pjevačicom?
Print Screen / Đurić i Šuput

Jedan od učesnika protesta u Beogradu ispred Skupštine Srbije bio je i Petar Đurić, poznatiji kao Đufa iz Majdanpeka.

On je sin pokojnog slikara Ljubiše Đurića iz Majdanpeka, a njegova izjava tokom sinoćnjih nereda "Ćale, ovo je za tebe" proširila se društvenim mrežama. 

Naime, on je na demonstracijama izjavio da sve ovo radi "za ćaleta" koji je preminuo od koronavirusa u zemunskoj bolnici, jer kako mladić tvrdi "nije bilo respiratora".

Tim povodom se oglasio i ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar koji je demantovao ove navode, ističući da je zemunska bolnica od prvog momenta ima više od 75 respiratora, ali da se ni u jednom trenutku nije koristilo više od 30.

I mediji iz Hrvatske su o njemu pisali jedno vrijeme, dok se pretpostavljalo da je upravo on "tajanstveni" dečko hrvatske pjevačice Maje Šuput, prenosi net.hr

Podsjetimo, Petar Đurić, sin Ljubiše Đurića, poznatog umjetnika koji je umro od posljedica koronavirusa, u emotivnoj izjavi je objasnio zbog čega protestuje pred Skupštinom Srbije u Beogradu. 

"Ćale, ovo je za tebe, koji si umro, a nije bilo respiratora", rekao je ovaj mladić za N1. 

Ovaj mladić je bio jedan od nekoliko hiljada demonstranata koji su sinoć izašli na ulice nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donio odluku o ponovnom uvođenju policijskog sata tokom vikenda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije