Ko je biznismen iz BiH koji gradi luksuzne vile u Dubrovniku?

10
Radiosarajevo.ba
Ko je biznismen iz BiH koji gradi luksuzne vile u Dubrovniku?
Foto: PIxabay / Dubrovnik

Počela je gradnja ceste na Babinom kuku za potrebe investitora koji planiraju gradnju luksuznih vila na tom atraktivnom gradskom području.

Službeni naziv saobraćajnice je 0S 3, a prošle godine su vijećnici na sjednici Gradskog vijeća dali saglasnost za gradnju ove ceste na glavici Babinog kuka. Podsjetimo, Grad je prošle godine izvlastio vlasnika čestice zemlje na kojoj će se nalaziti prometnica.

Dolaskom bagera na Babin kuk još jednom je aktualizirana gradnja elitnih vila na glavici Babinog kuka i pitanje ko je Tihomir Brajković, biznismen iza čijeg imena stoji ova nova investicija.

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

Brajković, odnosno njegova dubrovačka firma ‘Šest luksuznih vila d.o.o.‘, vlasnici su atraktivnog zemljišta smještenog u Ulici kardinala Stepinca koje ima preko 4 390 kvadratnih metara.

Planirana gradnja prema glavnom projektu pretpostavlja gradnju niske samostojeće građevine s jednom stambenom jedinicom. Vila će se sastojati od podruma, suterena, prizemlja, prvog sprata i potkrovlja, pri čemu će visina građevine biti 10 metara, a stambena površina vile iznosi 631 kvadratnih metara.

S jugozapadne strane, vila će graničiti s javno-prometnom površinom u ulici Kardinala Stepinca, omogućavajući pješački pristup građevnoj čestici. Automobilni i pješački pristup budućoj građevini bit će moguć i kroz podrumsku garažu susjedne A1 vile sa zasnovanim pravom služnosti.

Na etažama suterena, prizemlja i sprata smještaju se na svakoj etaži prostori dnevnih boravaka, sanitarija, soba i komunikacijskih jezgri i čine jedinstveni stambeni prostor, dok se na etaži potkrovlja formira prostor ostave. Ukupna građevinska bruto površina građevine je 631 kvadratna metra na građevnoj čestici od 549 kvadratna metra.

Ko je Tihomir Brajković?

Riječ je o bosanskohercegovačkom biznismenu iz Kiseljaka, kojega je časopis Forbes 2014. godine uvrstio na listu najbogatijih ljudi u BiH i cijeloj regiji. Iako je u ovih deset godina samo povećavao svoje nemalo bogatstvo, Brajković je ostao prilično tajanstven.

Ucijeloj svojoj dugoj poslovnoj karijeri nikad nije dao intervju, njegovu fotografiju gotovo je nemoguće negdje naći. Prema dostupnim podacima, rođen je 1972. godine u selu Oglavku kod Brestovskog, na granici Fojnice i Kiseljaka.

Ko je planirao prodati imovinu BiH u Dubrovniku u vrijednosti od 90.000.000 KM?

Ko je planirao prodati imovinu BiH u Dubrovniku u vrijednosti od 90.000.000 KM?

Prvi veći poslovni uspjeh porodice Brajković bio je u trgovini mesom, osnivajući kompaniju Meso-Impex koja im je donijela značajan prosperitet. Paralelno s poslom u trgovini mesom, Brajkovići su u Kiseljaku izgradili impresivan poslovni centar, uključujući i popularnu diskoteku Pacific, koja je postala poznata širom Bosne i Hercegovine, pa čak i u Dalmaciji, kao omiljeno mjesto noćnog provoda.

Nakon uspjeha u trgovini i zabavnoj industriji, Brajkovići su se okrenuli građevinskom sektoru. Izgradili su prvu veću stambenu zgradu u Kiseljaku, prije nego što su se proširili na Sarajevo, gdje su izgradili tisuće stanova na različitim lokacijama. Nakon uspjeha u glavnom gradu BiH, Brajković je krenuo prema Dubrovniku kako bi nastavio svoje poslovne aktivnosti, piše Dubrovački vjesnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije