Ko je bila Ksenija Vučić, prva supruga predsjednika Srbije

2
Radiosarajevo.ba
Ko je bila Ksenija Vučić, prva supruga predsjednika Srbije
Foto: YouTube / Pink TV / Ksenija Vučić

Ksenija Vučić, novinarka i prva supruga predsjednika Srbije Aleksandra Vučića iznenada je u subotu navečer preminula u 54. godini u Beogradu, prenose srbijanski mediji.

Ko je bila Ksenija Vučić?

Srbijanska novinarka i direktorica televizije "Pink 3", te bivša supruga predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s kojim ima dvoje djece, sina Danila i kćerku Milicu.

Komšić zatražio Mišljenje Venecijanske komisije oko načina izbora sudija u Ustavni sud BiH

Komšić zatražio Mišljenje Venecijanske komisije oko načina izbora sudija u Ustavni sud BiH

Rođena je 1968. godine u Beogradu. Novinarstvom se bavila dugi niz godina.

Nakon što je rodila Danila i Milicu povukla se sa srbijanske medijske scene, a potom prešla na TV „Pink“ gdje vodi emisiju „Pravac“.

Za direktoricu kablovskog kanala „Pink 3“ je izabrana 2015. godine. Radila je intervjue s mnogim važnim ličnostima, poput Vedrane Rudan, Nikole Gruevskog i albanskog premijera Edija Rame, piše Biografija.org.

O privatnom životu Ksenije Vučić znalo se vrlo malo. To ipak, nije spriječava tabloide u Srbiji da s vremena na vreme pišu o njenom braku i razvodu s Aleksandrom Vučićem.

Vjenčali su se 1997. godine u Novom Sadu. Iste godine Ksenija je rodila sina Danila, a 2002. godine su dobili kćerku Milicu. Vučić je jednom prilikom izjavio da mnogo voli svoju ženu i da „ni zašta na svijetu ne bi je mijenjao“.

Prve sumnje da više nisu zajedno pojavile su se 2011. godine. Dvije godine kasnije, Vučić se vjenčao sa Tamarom Đukanović, također novinarkom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije