Klinički centar Niš: Direktor pokrenuo disciplinski postupak zbog selfija ljekara

Radiosarajevo.ba
Klinički centar Niš: Direktor pokrenuo disciplinski postupak zbog selfija ljekara
Direktor Kliničkog centra u Nišu prof. dr Zoran Radovanović pokrenuo je disciplinske postupke protiv jednog ljekara i dvije medicinske sestre koji su na društvenim mrežama objavili fotografije iz operacionih sala novog Kliničkog centra u Nišu.

"Razumijem da su ljekari i sestre željeli da se pohvale novim, savremenim operacionim salama i daleko boljim uslovima za rad, ali postoje i pravila da se to ne treba činiti u toku operacija" izjavio je dr. Radovanović prenosi Blic.

On je u ime uprave Kliničkog centra izdao naredbu u kojoj se ističe da su svi zaposleni u obavezi da se pridržavaju svih zakona, Ugovora o radu i Ugovora o oređivanju međusobnih prava i obaveza kao i Poslovnog kodeksa zaposlenih u Kliničkom centru u Nišu.

Objavljivanje selfie fotografija, podijelilo je i nišku javnost - dok jedni smatraju ovakav potez medicinskih radnika kao krajnje neprimjeren, tražeći njihovu odgovornost, drugi ih brane i kažu da ništa pogrešno nisu uradili.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije