Kerum izgubio u Splitu, Bandić pobijedio u Zagrebu

Radiosarajevo.ba
Kerum izgubio u Splitu, Bandić pobijedio u Zagrebu
Na jučerašnjim lokalnim izborima u Hrvatskoj Milan Bandić potvrdio je svoj šesti mandat kao gradonačelnik Zagreba.

Bandić je dobio 16.000 glasova više od protukandidatkinje HNS-ove Anke Mrak Taritaš, dok su kandidati za gradonačelnike Osijeka i Rijeke - nezavisni Ivan Vrkić i SDP-ov Vojko Obersnel odnijeli uvjerljive pobjede.

Gradonačelnik Splita više nije Željko Kerum koji je izgubio protiv HDZ-ovog kandidata Andre Krstulovića Opara.

Iznenađenje lokalnih izbora desilo se u Metkoviću gdje je koalicija MOST izgubila. U Metkoviću je pobjedu odnijela HDZ-ov Kandidat Dalibor Milan. S druge strane u Gospiću i Kninu HDZ  je po prvi put izgubio gradonačelnike.

U Pločama je HDZ-ovog Krešimira Vejića pobijedio SDP-ov Mišo Krstičević, Makarsku će u predstojećem mandatu voditi HDZ-ov Jure Brkan, a Imotski će voditi HDZ-ov Ivan Budalić koji je sa tristotinjak glasova više pobijedio nezavisnog Ivicu Kukavicu.

Na čelo Varaždina dolazi nezavisni Ivan Čehok sa 68,50 posto glasova čime je za više od dvostruko nadmašio SDP-ovca Alena Kišića. Dubrovnik preuzima HDZ čiji kandidat Mate Franković osvpjio 58,45 posto glasova, Slavonski Brod nastavlja voditi dosadašnji gradonačelnik Mirko Duspara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije