Kćerka srbijanskog političara osuđena na 30 godina zatvora

2
Radiosarajevo.ba
Kćerka srbijanskog političara osuđena na 30 godina zatvora
Foto: FB / Privatni album / Jelena Špagović

Jeleni Špagović (27), optuženoj za teško ubistvo devizne penzionerke Majde Garović (80) u junu 2019. godine izrečena je danas prvostepena presuda, kazna zatvora od 30 godina.

Odluku je donijelo Veće Višeg suda u Beogradu, a Više javno tužilaštvo je u svojoj završnoj riječi od suda zatražilo da se Špagović osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, za krivično djelo teško ubistvo iz koristoljublja.

Tužilaštvo je potvrdilo da je dokazano da je Špagović ubila penzionerku kako joj ne bi vratila dug, i da je nakon ubistva uzela njen nakit koji je kasnije prodala.

Ministar Ramo Isak posjetio Srebrenicu: Obišao mezarje i odao počast žrtvama genocida

Ministar Ramo Isak posjetio Srebrenicu: Obišao mezarje i odao počast žrtvama genocida

Ipak, odbrana je tvrdila da motiv nije koristoljublje jer osuđena nije uzela sav nakit, što smatraju olakšavajućom okolnosti, prenose srbijsnaki mediji.

Odbrana je u završnoj riječi podsjetila da je optužena priznala izvršenje krivičnog djela, što bi sud, kako oni smatraju, također trebalo da bude olakšavajuće.

Podsetimo, jelena Špagović je osuđena za ubistvo starice Majde Garović, koju je prema optužnici, ubila 15. juna 2019. godine. Ona je, prema optužnici, namamila svoju komšinicu da se sastanu, ubila je a njeno tijelo potom iskasapila i spakovala u kofer, koji je kasnije odvezla do Krčedina i zapalila ga u jednom kontejneru.

S njom je prvobitno bio uhapšen i njen brat, za koga je utvrđeno da nije učestvovao u ubistvu.

Špagović je, inače, kćerka pokojnog srbijanskog političara Saše Dujovića, a u pritvoru od jula 2019. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije