Kćerka nije htjela napustiti majku, zajedno su stradale u požaru

0
Radiosarajevo.ba
Kćerka nije htjela napustiti majku, zajedno su stradale u požaru
EPA / Požar u COVID bolnici u Tetovu

Stravičan požar u montažnoj COVID bolnici u Tetovu odnio je 14 života, a među žrtvama su bile majka i kćerka, čija su tijela jedno do drugog pronašli članovi Jedinice za brzo djelovanje (EBR), koji su sudjelovali u gašenju požara.

S jednim od članova EBR-a koji je prvi ugledao jeziv prizor razgovarala je reporterka DW-a.

"Kćer i majku smo pronašli spaljene u krevetu jednu do druge. Pošto su tijela potpuno izgorjela, primijetili smo po kosi i ogrlici da se radi o mladoj djevojci i njenoj majci. Kada smo uzimali tijela, pazio sam da ne izgubim djevojčinu ogrlicu, kako bi je obitelj zapamtila", rekao je član EBR-a.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Kako prenose očevici, njih dvije su nastradale zajedno jer kćer nije željela ostaviti majku.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija nastradale djevojke.

Herojski čin lijepe Makedonke, koja je imala samo 20 godina kada je zajedno s majkom nastradala, pohvalili su svi na društvenim mrežama.

Mnogi od njih bijesni su što se jedan mladi život na ovaj način završio i traže da se odgovorni za ovaj incident što prije dovedu pred lice pravde.

Fotografiju je objavio i makedonski medij Sitel.

"Sva tijela su spaljena, a jedino što nije izgorjelo u njihovim tijelima bili su aparati za disanje", istaknuo je član EBR-a.

U međuvremenu, makedonski ministar zdravlja Venko Filipče izjavio je da će sačekati da bude završena istraga o požaru u COVID bolnici u Tetovu, prije nego što odluči hoće li podnijeti ostavku.

On je na prvoj konferenciji za novinare nakon požara rekao da niko neće biti izuzet od odgovornosti ako to istraga utvrdi, prenosi TV Telma.

"Mnogi mediji i pojedinci su tražili moju ostavku. Ne bježim od odgovornosti, niti ću bježati, ali ću insistirati i čekati da se istraga završi", poručio je Filipče.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije