Kažnjen jer je jeo bez maske u javnosti, buregdžinica želi platiti kaznu

2
Hina
Kažnjen jer je jeo bez maske u javnosti, buregdžinica želi platiti kaznu
FOTO: Facebook / Kažnjavanje u Sloveniji

Neobičan slučaj desio se u Sloveniji, tačnije u Ljubljani.

Dostavljač hrane je kažnjen nedavno sa kaznom od 400 eura jer je na javnom mjestu skinuo masku i jeo burek, što se protivi pravilima zbog pandemije koronavirusa.

Fast food Burek Olimpija je zatim preko društvenih mreža objavio da traže ovog dostavljača hrane koji je platio kaznu ispred Franjevačke crkve.

"Namjeravamo ga pitati gdje je burek kupio. Ako se pokaže da je to bio naš burek, spremni smo mu pomoći u plaćanju kazne", objavili su na Facebooku.

Slučaj anonimnog dostavljača hrane, koji je kažnjen kaznom od 400 eura jer je u vrijeme lockdowna u centru Ljubljane, u pauzi od posla, sjeo i skinuo masku navodno da bi na brzinu konzumirao jutarnji obrok, prerastao je u društveni događaj, ali i pravi politički teatar.

Ova slika je obišla i društvene mreže, a o cijeloj situaciji je raspravljao i slovenački parlament.

Opozicija je ovo uzela kao primjer za ilustraciju da su pojedine mjere poduzete mjere protiv koronavirusa apsurdne i pretjerane, a kažnjavanje diskriminatorno, posebno jer su se pojedini političari u javnosti pojavljivali bez maski.

Policija tvrdi da je kažnjavanje opravdano jer jer prekršitelj nije nosio masku na otvorenom javnom prostoru, kako je propisano.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije