Kažnjen Hrvat: Dao djetetu da vozi automobil

2
Radiosarajevo.ba
Kažnjen Hrvat: Dao djetetu da vozi automobil
Wikipedia / Hrvatska policija / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Muškarac kod Vukovara kažnjen je jer je dao djetetu da vozi automobil, javlja policija.

"Policijski službenici Policijske postaje Vukovar su prilikom nadzora saobraćaja 21. maja u 14 sati u Trpinji, Gavrilova ulica, u upravljanju automobilom našičkih registracijskih oznaka zatekli dijete, dok se u svojstvu suvozača nalazio 53-godišnjak iz Trpinje koji je dao djetetu automobil na upravljanje iako je znao da ono nema pravo upravljati vozilom", piše policija.

"Zbog navedenog prekršaja za koji je Zakonom o sigurnosti saobraćaja na cestama predviđena novčana kazna u iznosu od 3.000 do 7.000 kuna, 53-godišnjaku je uručen prekršajni nalog.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Također, s obzirom na prekršajnu neodgovornost djeteta, sukladno članku 9. stavku 3. Prekršajnog zakona, za prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje 53-godišnjaku slijedi i optužni prijedlog kojim je predložena novčana kazna u iznosu od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana", piše policija.

O postupanju je obaviješten zakonski skrbnik djeteta, a obavijest će se dostaviti i nadležnom centru za socijalnu zaštitu, prenosi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije