Katarina Peović: Samo Thompson može povjerovati da je Milanović komunista

Radiosarajevo.ba
Katarina Peović: Samo Thompson može povjerovati da je Milanović komunista
Foto: Twitter / Katarina Peović

Kandidatkinja Radničke fronte za hrvatsku predsjednicu iz prvog izbornog kruga i univerzitetska profesorica Katarina Peović komentarisala je podršku kontroverznog pjevača Marka Perkovića Thompsona kandidatkinji Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i njenih partnerskih stranaka Kolindi Grabar-Kitarović uoči drugog izbornog kruga.

Na Facebook profilu pjevača nacionalističkih pjesama je, između ostalog, napisano:

"Pozivam Vas da iziđete na izbore, jer neizlaskom na izbore ostavljate veću mogućnost  komunistima da pobjede."

Peović je reagovala na podršku Thompsona aktuelnoj predsjednici sljedećim riječima:

"Podršku Kolindi Grabar-Kitarović očekivano je dao i Thompson koji se boji pobjede komunista. Danas zaista jedino Thompson može povjerovati da je Milanović (op. a. Zoran Milanović, kandidat Socijaldemokratske partije i još 12 stranaka) komunist."

Peović je dobila povjerenje više od jedan posto birača. Pamti se po jasnim ljevičarskim stavovima i odbijanju da se rukuje sa Grabar-Kitarović na debati na Hrvatskoj radio-televiziji (HRT).

U prvom izbornom krugu, Milanović je bio prvi. Imao je oko tri posto glasova više od Grabar-Kitarović. Drugi izborni krug za predsjednika Hrvatske bit će održan u nedjelju, 5. januara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije