Kao što je Vučić i najavio: Srbija sutra šalje veliki paket pomoći RS-u

Radiosarajevo.ba
Kao što je Vučić i najavio: Srbija sutra šalje veliki paket pomoći RS-u

U utorak će Srbija uputiti prvi veliki kontigent pomoći RS-u, javlja RTS. U paketu je pet kliničkih respiratora, pet transportnih, 30.000 epidemioloških maski N-95, 2.000 zaštitnih odijela, 200 naočara, 50.000 rukavica, lijekovi…

To je dio obećanja predsjednika Aleksandra Vučića koji je krajem prošle sedmice na konferenciji za novinare rekao da će njegova zemlja pomoći manjem bh. entitetu.

"Pomoći ćemo RS-u sa respiratorima i higijenskom opremom. Tražili su i 27 vrsta lijekova, ali imamo za sada šest prioritetnih. Naravno sve je besplatno. Za nas je najvažnija obaveza Republika Srpska. Ja im se stvarno divim kako uopšte plate isplaćuju", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je tada rekao da će pomoći i četiri opštine sa srpskom većinom u Federaciji BiH – Drvar, Bosanski Petrovac Grahovo i Glamoč – ali i Goražde u kojem su većina Bošnjaci. 

"Ovo nije vrijeme kada se ljudi trebaju razlikovati po vjeri i naciji. Trebamo pokazati da smo u stanju da brinemo jedni o drugima", rekao je, između ostalog, Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije