Moći će otkriti osobu na 15 kilometara: Hrvatska jača kontrolu granice s BiH

0
Radiosarajevo.ba
Moći će otkriti osobu na 15 kilometara: Hrvatska jača kontrolu granice s BiH

Za kontrolu kopnene granice sa BiH i Srbijom, MUP Hrvatske nabavlja novu opremu - termovizijske i dnevno-noćne kamere velikog dometa, piše Večernji list.

Uz to, hrvatska policija će nadzirati granicu i sa 84 nova infracrvena ručna uređaja za noćno promatranje, koji bi osobu trebalo da detektuju na minimum 200 metara.

Devet termovizijskih i dnevno-noćnih kamera velikog dometa bit će postavljeno na osam mjesta uz granicu sa susjednim zemljama. Kamere će biti spojene na lokalne koordinacijske centre u nadležnim stanicama granične policije.

Domet termovizijskih kamera u vrlo dobrim vremenskim uslovima je, prema tehničkoj specifikaciji, za detekciju vozila 20 ili više kilometara, a za detekciju osobe 15 kilometara. Osoba uz pomoć tih kamera bi trebalo da se prepozna na sedam, a vozilo na 12 kilometara.

Poznato je i gdje će biti postavljene kamere prema BiH. U PU brodsko-posavskoj, odnosno PGP-u Slavonski Brod, kamere će biti postavljene na silos Bjeliš u istoimenoj industrijskoj zoni. U PU ličko-senjskoj na području PGP Korenica kamere će biti postavljene na stupu Tele2 na lokaciji Kurjak-Udbina i na A1 stupu na lokaciji Bjelopolje dok će na području PGP Donji Lapac biti montirane na Brdu Lisac.

Na području PU šibensko-kninske, policijske postaje Knin, kamere će nadzirati granicu s brda Plješevica na lokaciji MUP tetra sustava, a na području PU splitsko-dalmatinske, PGP Vrgorac, kamere će biti montirane na stup Odašiljača i veza na brdu Gradina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije