Kamera snimila užasan napad na radnika Hitne pomoći: 'Dvojica pijanih udaraju našeg kolegu na podu'

3
Radiosarajevo.ba
Kamera snimila užasan napad na radnika Hitne pomoći: 'Dvojica pijanih udaraju našeg kolegu na podu'
Foto: Collage / Napad na radnika Hitne pomoći

Na Facebook stranici Hitna uživo 194 objavljen je snimak sramotnog napada na radnike Hitne pomoći u petak, 29, marta, u mjestu Kuštani pored Koprivnice (Hrvatska).

Incident se dogodio u petak, 29. marta, oko 16.20 sati, a napad dvojice muškaraca je zabilježila kamera na kamionu vozača koji je priskočio radniku Hitne u pomoć.

"Sramotan napad na naše kolege iz Koprivničko - križevačke županije koji je slučajno snimila kamera kamiona iz suprotnog smjera. U jednom trenutku se vidi kako dva alkoholizirana čovjeka cipelare našeg kolegu koji leži na podu", napisali su u statusu medicinski radnici koji vode Facebook stranicu.

Mirela Bećirović zablistala u Egiptu: Ponovo je očarala svojim izgledom

Mirela Bećirović zablistala u Egiptu: Ponovo je očarala svojim izgledom

Muškarac koji je navodno napadnut oglasio se ispod objavljenog videa:

"Ja sam napadnuti vozač. Imam 61 godinu, a radim u hitnoj 40 godina. Prije napada na mene, osoba koja me je napala, legla je na nasred saobraćajnice. Istrčao sam za njim i skočio pred šleper koji je naišao i zaustavio se na nekoliko metara od nas. Prišao sam mu, podigao ga i pod ruku ga izveo sa saobraćajnice i vratio se u vozilo gdje je tim zbrinjavao pacijenta kojeg je ta osoba pretukla.

Jučer oko 16:20 h u mjestu Kuštani, dogodio se sramotan napad na naše kolege iz Koprivničko - križevačke županije koji je slučajno snimila kamera kamiona iz suprotnog smjera. U jednom trenutku se vidi kako dva alkoholizirana čovjeka cipelare našeg kolegu koji leži na podu. U pomoć djelatniku priskočio je vozač kamiona koji nam je ustupio snimku napada.

Posted by HITNA UŽIVO 194 on Saturday, March 30, 2024

Ista osoba je nekoliko minuta kasnije prišla sa zadnje strane vozila i počela ga razbijati. Izašao sam iz vozila, ne znajući šta se događa, prema zadnjem dijelu gdje je on iznenada, neočekivano, bez ikakva razloga, fizički nasrnuo na mene i udario me. Kako sam bio sputan uniformom i opremom na sebi, nisam se mogao adekvatno braniti te sam u jednom trenutku i pao", napisao je, javlja Jurarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije