Vršnjačko nasilje u BiH: Pretukli maloljetnika pa prijetili da će ga 'izbosti ukoliko kaže policiji'

7
Radiosarajevo.ba
Vršnjačko nasilje u BiH: Pretukli maloljetnika pa prijetili da će ga 'izbosti ukoliko kaže policiji'
Foto: Tuzla Live / Srednja mašinska škola Tuzla

Novi slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se u ponedjeljak, 12. februara, u Srednjoj mašinskoj školi u Tuzli, saznaje portal Tuzlalive.

U toku dnevne smjene, u 13 sati, grupa od tri, četiri maloljetna učenika napala je braću blizance iz istog razreda i tom prilikom pokušali su ih ugurati u školski WC.

Kako saznaje portal Tuzla live, jedan od napadnutih učenika je uspio da se izvuče i pobjegne, dok su drugog pretukli.

Profesor Kržalić upozorava: Rusija hibridnim djelovanjem radi na podjelama, mi to nijemo posmatramo

Profesor Kržalić upozorava: Rusija hibridnim djelovanjem radi na podjelama, mi to nijemo posmatramo

Prema riječima neimenovanog izvora, nesretnog mladića su tukli šakama i nogama, nazivali su ga pogrdnim imenima, psovali, bacali su ga o zid, te je u jednom trenutku izgubio svijest. Poslije su mu prijetili da će ga izbosti ukoliko policiji ili bilo kome drugom kaže za događaj.

Povrede u predjelu glave i po tijelu neimenovanog maloljetnog učenika konstatovao je dežurni ljekar Doma zdravlja Tuzla, gdje su mladića, koji će za mjesec dana biti punoljetan, radi ukazivanja pomoći doveli uplašeni roditelji. Nakon pregleda žrtva nasilnika iz IV razreda škole upućena je na Kliniku za psihijatriju.

Ovim povodom kontaktirana je direktorica Srednje mašinske škole u Tuzli, Nihadu Šećerbegović, koja je potvrdila da je upoznata sa slučajem vršnjačkog nasilja.

“O svemu sam upoznata, kao i naš pedagog i razredni starješina. Slučaj je prijavljen MUP-u i bolnici Gradina. Poduzimamo sve što predviđeno u ovakvim slučajevima, ali ne bih o ovome govorila telefonom“, kazala je direktorica Šećerbegović.

Na pitanje da li je u ovoj školi ranije bilo primjera vršnjačkog naselja i šta konkretno namjeravaju poduzeti u ovom posljednjem slučaju, direktorica je ponovila da “ne želi o tome dalje pričati telefonom”.

Važna tema na Skupštini KS: 'FUP planirao 230.000 KM za ljekarske preglede policijskih službenika'

Važna tema na Skupštini KS: 'FUP planirao 230.000 KM za ljekarske preglede policijskih službenika'

Glasnogovornica MUP-a TK, Adnana Sprečić, navela je da je policija o događaju upoznata iz prijave dobivene iz Doma zdravlja Tuzla.

“U ovom trenutku Uprava policije MUP-a TK može potvrditi samo da je od strane dežurnog ljekara Doma zdravlja Tuzla prijavljen slučaj nanošenja tjelesnih povreda maloljetnom učeniku. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi utvrdili okolnosti pod kojima su učeniku spomenute škole nanesene povrede”, izjavila je Sprečić.

Kako saznaje ovaj portal, roditelji pretučenog mladića uplašeni su da bi napadači mogli ostvariti prijetnju i ponovo, ovoga puta još teže, povrijediti njihove sinove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije