Luksuz Todorića: Milijarde otišle na putovanja, jahte, skupocjeni donji veš

Radiosarajevo.ba
Luksuz Todorića: Milijarde otišle na putovanja, jahte, skupocjeni donji veš
Nakon što je Vanredna uprava Agrokora prezentirala najvažnije nalaze revidiranog finansijskog izvještaja cijelog koncerna, isplivale su i informacije o rastrošnosti porodice Todorić.

Kako piše hrvatski Nacional, luksuzna ljetovanja na Ibizi, krstarenja na skupocjenim jahtama čiji najam stoji više desetaka hiljada eura sedmično samo za bazične troškove, helikopterski letovi na mondena zimovanja u Corvaru u Alta Badiji, ali i druga još prestižnija zimovališta, samo su od nekih izdataka porodice Ivice Todorića.

Ovaj list navodi da se kupovalo i luksuzno žensko donje rublje i ostali asortiman prestižne marke Victoria’s Secret, a sve to na račun Agrokora.

Prema neslužbenim saznanjima Jutarnjeg lista, plaćalo se ljetovanje na Ibizi, skijanje u Alta Badiji, porodično putovanje u Dohu, na Tajland, Ko Samui, a da se troškovi šopinga na kompanijskoj kreditnoj kartici odnose na brendove, Jimmy Choo, kupnje preko web sitea za luksuznu robu Net-a-Porter. Sve će te troškove detaljno istražiti financijska forenzička firma, pa će se tada znati na što se sve privatno trošilo, a što nije bilo uključeno u prethodne bilance.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije