Kako je Vučić reagirao na obješene mrtvačke glave na ambasadi u Sarajevu

AA
Kako je Vučić reagirao na obješene mrtvačke glave na ambasadi u Sarajevu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će nadležni organi u Bosni i Hercegovini pronaći one koji su na ambasadi Srbije u Sarajevu zalepili plakat sa mrtvačkom glavom, ocenjujući da ne treba dolivati ulje na vatru.

Nepoznate osobe juče su na ulazu u ambasadu Srbije u Sarajevu zalepile plakat na kome se nalazi mrtvačka glava, a ispod koje piše "Četnici kostobacani". 

"To je loša stvar, ali nadam se da će nadležni organi pronaći one koji su to počinili. Ne treba dolivati ulje na vatru, već treba pokušati da smirimo stvari", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je dodao da razume kako se Srbi i osoblje ambasade osećaju.

Podsjetimo, na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu nepoznata osoba zalepila je plakat na kojem je nacrtana mrtvačka glava, ispod koje piše "Četnici kostobacani".

Incident se dogodio sinoć oko 18 sati, a službenici ambasade su slučaj prijavili policiji koja je izvršila uviđaj i otvorila istragu o slučaju.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije