Plakat s mrtvačkom glavom na Ambasadi Srbije u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Plakat s mrtvačkom glavom na Ambasadi Srbije u Sarajevu
Na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu nepoznate osobe su zalijepile plakat na kojem je nacrtana mrtvačka glava, ispod koje piše "Četnici kostobacani".

Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević rekao je Srni da je do incidenta došlo jučer između 17:30 i 18 sati, nakon čega je obaviještena policija koja je izvršila uviđaj i uzela plakat radi vještačenja.

Vukićević smatra da su ovaj, vrlo provokativan plakat i za danas u 11 sati najavljene demonstracije Bošnjačkog pokreta ispred zgrade Amabasade dva povezana događaja.

On je istaknuo da nema nijednog povoda za takve reakcije.

"Niti smo šta radili, niti preduzimali, ni Ambasada, niti Srbija da bi se tako reagiralo. Razlog može biti današnja proslava državnog praznika (Sretenje) i da se na taj način pokaže raspoloženje jednog dijela bošnjačke populacije koji ne želi dobre srpsko-bošnjačke odnose, koji želi incidente i ne želi normaliziciju odnosa između zemalja u regionu, pre svega između BiH i Srbije", ocijenio je Vukićević.

On je najavio da će Ambasada Srbije u Sarajevu podići mjere sigurnosti, jer joj je to obaveza poslije ovakvog incidenta i najavljenih demonstracija.

Srbija danas obilježava Dan državnosti - Sretenje, povodom čega će i Ambasada Srbije u BiH organizovati prijem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije