Kako je otkriveno zazidano tijelo: Djevojčica u kući pronašla pasoš oca

0
Radiosarajevo.ba
Kako je otkriveno zazidano tijelo: Djevojčica u kući pronašla pasoš oca
Foto: Ringier / Tijelo Stojanovića pronađeno u buretu

Klupko stravičnog zločina u Velikom Trnjanu kod Leskovca, gdje je u zazidanom buretu prije nekoliko dana nađeno tijelo ubijenog Ivana Stojanovića (40), za koga se vjerovalo da je prije tri godine otputovao u Rusiju na rad, počelo je da se odmotava kada je njegova kćerka (19) pronašla u kući njegov pasoš.

Kako saznaje Blic, djevojčica je nakon što je njena majka Biljana Stojanović (38) pronađena mrtva u jednoj od pomoćnih prostorija u dvorištu, u kući našla očev pasoš. Shvatila je da je to čudno jer je njen otac, navodno već tri godine u inostranstvu, te je odmah pozvala strica Nenada, Ivanovog rođenog brata, koji je inače policajac.

Nenad je odmah došao i započeo pretragu kuće i na kraju u štali, iza improvizovanog pregradnog zida našao bratovljevo tijelo u zazidanom buretu! Za sada se sumnja se da je Biljana sjekirom ubila supruga, stavila ga u bure i zazidala, a potom pune tri godine rođacima pričala kako se redovno čuje sa mužem koji je u Rusiji.

Bosanac spašavao svjetske kaskadere iz Une

Bosanac spašavao svjetske kaskadere iz Une

"Nakon što je Biljana sahranjena njena starija kćerka je u kući pronašla očev pasoš. Budući da je majka tri godine pričala da je Ivan u Rusiji, odmah je pozvala strica Nenada koji je provjerom utvrdio da je njegov brat posljednji put ušao 2019. godine u Srbiju i da više nije izašao. Onda je on sa još jednim rođakom krenuo da pretražuje kuću. Navodno je Biljanina maćeha ispričala da je Biljana nešto dosađivala u štali jer su u dva navrata našli nekakvo zlato u selu, pa se plašila da ih ne opljačkaju te ga je s toga zazidala u štali. Navodno joj je ona dodavala cigle, ne znajući šta zida", priča za Blic jedna rođaka Stojanovića.

Ivanov brat je čekićem krenuo da ruši zid u štali, kada je naišao na stravično otkriće. Bratovljevo tijelo otkrio je u zabetoniranom buretu nakon čega je odmah obavijestio policiju, čiji je i sam pripadnik.

"Biljana je dugo lagala da se čuje sa Ivanom zbog čega niko nije pokretao pitanje gdje se on nalazi. Njegovim roditeljima je u više navrata prenosila njegove pozdrave rekavši da bi ih nazvao da li da ne može jer oni nemaju Viber, niti internet u svojoj kući u udaljenom zaseoku Zbežište u planinama iznad Vučja. No, i svaka laž ima kraj. Vjerovatno je bila satjerana gomilom laži u ćorsokak pa je digla ruku na sebe", objašnjava ona.

I pronalazak Biljaninog tijela prati misterija.

"Ona je prvo nestala. Svi su je tražili, ali je nisu našli da bi njeno tijelo bilo nađeno u štali poslije dva ili tri dana. Ležala je na čaršavu, sa glavom na jastuku dok joj je drugi jastuk bio ispod leđa, a kraj nje su se nalazili nož, cigarete i bočica otrova. Da li je ponijela nož jer je željela da presječe vene pa na kraju nije imala hrabrosti za to već je popila otrov, ili je nož ponijela u strahu od nekog, prije nego što je odlučila da sebi oduzme život, ostat će vječna tajna koju je odnijela u grob", priča rođaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije