Kako je Hrvat prevario Srbijance: Nanogicu poslao poštom, ali uz izvinjenje

Radiosarajevo.ba
Kako je Hrvat prevario Srbijance: Nanogicu poslao poštom, ali uz izvinjenje
Foto: N.N. / Ilustracija

Kada je državljanin Hrvatske protiv koga se vodila istraga u Srbiji, izašao iz posebne pritvorske jedinice za organizovani kriminal, dobio je nanogicu i mjeru zabrane napuštanja stana u Beogradu.

Ubrzo je, međutim, skinuo aparat za elektronski nadzor i otputovao u Hrvatsku, a zatim odašiljač poslao poštom tužilaštvu, uz izvinjenje.

To je samo jedan slučaj iz bogate prakse Tužilaštva za organizovani kriminal kako okrivljeni zloupotrebljavaju pravo na odbranu sa slobode uz elektronski nadzor.

Odašiljač je odstranio i jedan pakistanski državljanin koji je i danas u bjekstvu. On se nije izvinio.

“Već nakon tri dana od određivanja mere zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora, on je skinuo odašiljač lokator i pobegao. Dakle, kada se pritvor zamenjuje drugom merom, neophodna je veoma oprezna, pažljiva i sveobuhvatna procena svih okolnosti”, naglasili su specijalni tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić i viši savjetnik u ovom tužilaštvu Milica Vujanić-Đorđević u statističkoj analizi mjere pritvora i drugih mjera obezbjeđivanja prisustva okrivljenih u krivičnom postupku, piše Politika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije