Jovanović o pismu prije hapšenja Miloševića: Pisalo je da se hapsi...

1
Radiosarajevo.ba
Jovanović o pismu prije hapšenja Miloševića: Pisalo je da se hapsi...
Foto: Facebook / Čedomir Jovanović

Lider LDP-a Čedomir Jovanović otkrio je šta je pisalo na papiru i šta se garantovalo Slobodanu Miloševiću prije njegovog hapšenja.

"Milošević je slika od krvi i mesa naše tragedije. I 20 godina posle toga, ja samo razmišljam od našem narodu. Masa sa Vidovdana je ista masa od 5. oktobra", rekao je u gostovanju na TV Prva Jovanović.

Upitan da li je nakon 20 godina promijenio mišljenje o Miloševiću, Čedomir Jovanović odgovara:

"Ne. Nemam razumevanja za njegovu politiku i nema opravdanja za greške koje su apsolutno njegove. On nije bio čovek koji je razumeo šta se dešava sa zemljom, vreme u kom živi, kontekst", piše Blic.

Napomenuo je da je on predložio Miloševiću u kojem će njemu pružiti garancije.

"Rekao sam mu da su pre 100 godina ljudi sa vlasti odlazili kao Draga Mašin i Aleksandar Obrenović, a on ide u Hag. Mislim i da mu je mesto bilo u Hagu da mu se sudi za zločine", poručio je Jovanović.

Izjasnio se da je postojao papir, ali ne i dokument kojim se garantuje da neće biti isporučen Hagu, koji je dopunio jer "Koštunica nije želeo da uradi ono što je zatražio od Zorana Đinđića".

Jovanović je otkrio šta je pisalo na tom papiru, za koji se smatra da je garantovao da neće biti isporučen u Hag.

"Pisalo je da se hapsi, navedeno je krivično delo, da će biti sproveden u Centralni zatvor i da se ne hapsi po nalogu neke druge zemlje i da neće biti isporučen sudu neke druge zemlje", objasnio je Jovanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije