Jovanović i Šešelj o ubistvu Ivanovića: Ko je izdao Kosovo

Radiosarajevo.ba
Jovanović i Šešelj o ubistvu Ivanovića: Ko je izdao Kosovo

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) i haški optuženik Vojislav Šešelj i predsjednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović imali su žestoku svađu na gostovanju u emisiji TV Pink posvećenoj ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Šešelj je kazao da je atentat potresao sve Srbe i apelirao je na porodicu Ivanovića da se govornici na sahrani uzdrže od "pipavih" tema.

Jovanović je napomenuo da je Ivanović posvetio cijeli svoj život Kosovu i Metohiji i da bi želio da se njegovi politički ideali ostvare.

Samo za političke istomišljenike da se ostvare ideali, mi koji nismo istomišljenici to ne želimo. U svakom slučaju, Ivanović je mučenik sprskog naroda”, rekao je Šešelj.

Jovanović je naveo da je Kosovska Mitrovica epicentar najkardinalnijih oblika kriminala, o čemu govori i ovaj slučaj, te da je ova činjenica posljedica političkih grešaka načinjenih u prošlosti.

“Oni koji su ga ubili bili su svjesni posljedica. Ne znam koliko je naša policija sposobna da pronađe ubice, ali pravda je i te kako dostižna”, rekao je Jovanović.

Rasprava u studiju pretvorila se u određenom momentu u svađu Šešelja i Jovanovića. Šešelj je predsjednika LDP-a optužio da je sluga NATO-a.

Ti si služio onim silama istrajno koje su nas bombardovale i okupirale poslije”, rekao je Šešelj.

Jovanović mu je odgovorio: “Vi ste kapitulirali i razorili ovu zemlju. To nije tema i neću više o tome da govorim”.

Šešelj: “To nije tačno. To je neistina. Ti si igrao kozaračko kolo kada je Slobodan Milošević umro u Hagu na Trgu Republike. Ti si sramota za srpski narod”.

Jovanović je potom ignorirao Šešelja i kazao da treba imati poštovanje prema svačijoj smrti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije