Još traje potraga za nestalim rukometašima u Hrvatskoj: Mladići planirali bijeg?

0
Radiosarajevo.ba
Još traje potraga za nestalim rukometašima u Hrvatskoj: Mladići planirali bijeg?
Foto: Nestali.hr / Nestali rukometaši iz Burundija

Policija u Hrvatskoj traga za 10 mladih rukometaša iz Burundija koji su nestali prije svjetskog prvenstva.

Policijska uprava Primorsko-goranske županije izvijestila je da se poduzimaju napore kako bi se pronašli igrači i utvrdile činjenice vezane uz njihov nestanak.

Prema dostupnim informacijama, igrači rođeni 2006. godine boravili su u studentskom centru Rijeka, iz kojeg su otišli prošle srijede. Policija je navela da se igrači nisu javljali na pozive od tada.

EU 20 godina nakon velikog vala proširenja: Da li je spremna za primanje novih članica?

EU 20 godina nakon velikog vala proširenja: Da li je spremna za primanje novih članica?

Izjava hrvatske policije kaže: "Policija je primila obavijest o odsustvu državljana Burundija koji su sudjelovali na svjetskom prvenstvu za kadete. U srijedu oko 15.30 sati napustili su smještaj nepoznatim smjerom. Poduzimaju se mjere i radnje kako bi se pronašli nestali rukometaši i utvrdile sve relevantne činjenice i okolnosti njihova nestanka."

Hrvatski rukometni savez je izvijestio da su se igrači Burundija udaljili s kampa bez dozvole svojih tehničkih osoba prije utakmice protiv Bahreina.

Predsjednik Rukometnog saveza Burundija, Dauphin Nikobamye, izjavio je da su u šoku. "Mi kao savez i roditelji ovih mladih igrača molimo sve one koji nam mogu pomoći da ih pronađemo", rekao je. "Ne znam kako ćemo se vratiti kući bez njih."

Prema medijskim izvještajima, igrači su možda planirali bijeg koristeći svoje vize kako bi zatražili azil u Europi, piše Guardian

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije