Još traje borba sa vatrenom stihijom u Osijeku: "Zatvorite prozore i ne izlazite bez nužne potrebe"

0
AA
Još traje borba sa vatrenom stihijom u Osijeku: "Zatvorite prozore i ne izlazite bez nužne potrebe"
FOTO: AA / Vatrogasci i dalje na terenu

Počelo je zatrpavanje zemljom požarišta u prigradskom osječkom naselju Brijest kako bi se smanjilo izdimljavanje.

I dalje je u toku gašenje požara na prostoru firme za preradu i skladištenje plastike, a radi se na hlađenju i zatrpavanju požarišta, objavila je Civilna zaštita Hrvatske.

Štab civilne zaštite Osječko-baranjske županije je sinoć, 4. oktobra, donio preporuku za obustavu rada firmi u industrijskoj zoni Antunovac. Više informacija će se znati danas, 5. oktobra, nakon mjerenja kvalitete zraka u zoni požarišta i okolini.

Sjećanje: Prošle su 44 godine od smrti Josipa Broza Tita

Sjećanje: Prošle su 44 godine od smrti Josipa Broza Tita

Upravni odjel za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije u dogovoru sa Štabom civilne zaštite Osječko-baranjske županije je privremeno obustavio rad u pojedinim školama.

Tokom dana trebale bi stići još dvije mjerne stanice iz Rijeke te će se nastaviti pratiti stanje kvaliteta zraka, saopćeno je.

Tamošnja Civilna zaštita moli građani da zatvore prozore i ne izlaze van bez nužne potrebe.

U gašenje požara koji je izbio u pogonu za preradu plastike Drava International u osječkom prigradskom naselju Brijest sinoć oko 00.40 teže je povrijeđen jedan vatrogasac, ali njegovo stanje je izvan životne opasnosti, dok su dvojica vatrogasaca lakše povrijeđena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije