Jeziv slučaj u regionu: Djevojka doživjela veliku neugodnost na jadranskoj obali

4
Radiosarajevo.ba
Jeziv slučaj u regionu: Djevojka doživjela veliku neugodnost na jadranskoj obali
Foto: Pexels / Na odmor treba doći - odmoran

Ovakvi događaji naglašavaju važnost stalne svijesti o vlastitoj sigurnosti, posebno na mjestima gdje se osjećamo opušteno.

Nažalost, mnoge žene suočavaju se, i dalje, s neugodnim situacijama uzrokovanim neprikladnim ponašanjem muškaraca, što često dovodi do osjećaja nelagode i nesigurnosti. Zbog tih iskustava žene često prelaze na drugu stranu ulice kad se nađu u blizini grupa muškaraca, prave se da razgovaraju na telefon, izbjegavaju hodati same i paze na svoju odjeću. Jedan od primjera zašto žene moraju biti na posebnom oprezu dolazi nam iz Crne Gore.

Jedna djevojka je na društvenoj mreži TikTok podijelila svoje neugodno iskustvo s ljetovanja u Crnoj Gori, upozoravajući druge žene na oprez. U videu je opisala kako je snimala sebe dok je pozirala u kupaćem kostimu na doku, kada je iznenada začula čudne zvukove ispod sebe.

Lijepa vijest: Do kraja mjeseca trebala bi krenuti s gradnjom novog autoputa u BiH

Lijepa vijest: Do kraja mjeseca trebala bi krenuti s gradnjom novog autoputa u BiH

'Čuvajte se'

Kako je dalje objasnila, shvatila je da je netko ispod nje i da je promatra. Osjetivši strah i nelagodu, odlučila je podijeliti svoje iskustvo s ciljem da upozori druge djevojke. "Čuvajte se djevojke gdje god da idete", apelirala je u svom videu.

@fanni.666

#staysafeladies

♬ eredeti hang - Deák Fanni

Nakon što je objavila snimku i fotografiju muškarca koji ju je promatrao, uslijedili su brojni komentari podrške, ali i ispovijesti drugih žena koje su imale slične situacije. Jedna korisnica je komentirala: "Nažalost, i ja sam imala sličnu scenu. Od tada nigdje ne idem bez nekog muškarca." Drugi su komentirali kako je situacija "bolesna" i izrazili zabrinutost za sigurnost žena u javnim prostorima.

Ovakvi događaji naglašavaju važnost stalne svijesti o vlastitoj sigurnosti, posebno na mjestima gdje se osjećamo opušteno, piše Klik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije