Jelena Karleuša kao Milorad Dodik: Kako je nekad govorila o genocidu u Srebrenici, a šta radi danas

20
Radiosarajevo.ba
Jelena Karleuša kao Milorad Dodik: Kako je nekad govorila o genocidu u Srebrenici, a šta radi danas
Foto: Srbija Danas / Aleksandar Vučić i Jelena Karleuša

"Dakle, ja znam savršeno dobro šta je bilo. Bio je genocid u Srebrenici. To je presudio sud u Hagu, i to je nesporna pravna činjenica.

Ono što sam trebao da uradim, trebao sam akcijom koju smo poveli da pokušam da vraćam povjerenje, koje se ne može riješiti u jednoj godini ili u pet godina, ali može se riješiti dugoročno."

Rekao je ovo 2007. godine Milorad Dodik, samuobraženi laktaški vožd, predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta i istovremeno današnja perjanica sramnog negiranja genocida koji je u julu 1995. godine počinjen u Srebrenici.

Emotivna poruka Bože Vreće povodom Kurban bajrama: Iskreno srce uvijek ozari božanska ljubav

Emotivna poruka Bože Vreće povodom Kurban bajrama: Iskreno srce uvijek ozari božanska ljubav

Jučer, 23. maja, u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda, usvojena je Rezolucija kojom je 11. juli proglašen međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici, osuđeno negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na sjednici Skupštine izveo je pravi performans, snimci njegovog ponašanja od sinoć obilaze svijet na društvenim mrežama, a jedna od onih koja mu je zdušno dala podršku, napisavši kako je "svim srcem uz predsjednika koji u ovom momentu brani Srbiju i veliki i plemeniti srpski narod od historijske bruke UN-a" jeste i pjevačica Jelena Karleuša.

Jučerašnja podrška Vučiću
Foto: Instagram: Jučerašnja podrška Vučiću

Nije trebalo dugo da se korisnici društvenih mreža prisjete kako je Jelena Karleuša nekad govorila o genocidu u Srebrenici:

Status Jelene Karleuše o Srebrenici iz 2014.
Foto: PrtScr: Status Jelene Karleuše o Srebrenici iz 2014.

Mi vas snimkom podsjećamo na njene nekadašnje izjave - npr. kada je srčano branila Dinu Merlina, odavala počast stradalima tokom opsade Sarajeva:

Šta se "desilo" u međuvremenu, vjerujemo da možete zaključiti sami. Uostalom, podsjetimo vas, Karleuša je tokom prethodnih decenija više puta mijenjala političko mišljenje, a pamti se njena podrška Slobodanu Miloševiču.

Ona je u jednom intervjuu koji je dala za magazin Svet, sredinom septembra 1998. godine, izjavila da joj je Slobodan Milošević "najsimpatičniji" političar, ali je istakla i da je zabrinuta za njega.

"Najsimpatičniji mi je Slobodan Milošević, ali me brine što je u poslednje vreme stalno tužan", glasi njen citat s naslovne strane navedenog magazina. Karleuša je poslije dvijehiljaditih godina podržavala Čedomira Jovanovića i Liberalno demokratsku partiju, a tvrdila je da prije Čede nije podržavala nijednog drugog političara.

Tokom 2017. godine nije imala lijepih riječi za aktuelnog predsednika Srbije, ali su se njeni stavovi primijenili 2021. godine, kada je krenula da podržava i Aleksandra Vučića, ali i da provodi vrijeme s Goranom Vesićem, takođe članom Srpske napredne stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije