Jedna greška odvela policiju do klana Velje Nevolje

0
Radiosarajevo.ba
Jedna greška odvela policiju do klana Velje Nevolje
Kurir / Velja Nevolja: Teške optužbe

Za ubistva Gorana Mihajlovića (22) i Nikole Mitića (33), čiji je nestanak prijavljen, kako smo nezvanično saznali, do kraja ove sedmice bit će proširena istraga protiv Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, i njegove kriminalne grupe.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije u saradnji sa pripadnicima MUP Srbije i BIA, navodno, prikupilo je dokaze za osnovanu sumnju da su dvojicu mladića, namamili i ubili pripadnici Belivukovog klana.

"Tokom istrage došli smo do informacija da su i jedan i drugi mladić namaljeni, oteti i ubijeni. U slučaju Mihajlović kamere su zabeležile sva Goranova kretanja, ali i grupe Veljka Belivuka. Nađeni su automobili koji su korišćeni u zločinu, ali i DNK-a koji ih povezuju za zločin. Veštače se telefoni iz grupe Veljka Belivuka koji mogu biti od koristi prilikom dokazivanja zločina", objašnjava izvor blizak cijelom slučaju, piše Blic.rs.

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Podsjećanja radi, Mihajlović je nestao u aprilu 2019., a Mitić koji je bio prijatelj ubijenog Lazara Vukićevića, u avgustu prošle godine. On je 10. augusta prošle godine krenuo od kuće u grad kako bi se našao sa sestrom, ali mu se izgubio svaki trag. U momentu nestanka, kako je prijavljeno, Mitić je na sebi imao tamnu majicu kratkih rukava, teget šorts i bijele patike.

Otmica Mitića pala je gotovo u zaborav zbog nestanka Gorana Veličkovića Goksija koje se dogodilo u samo nekoliko dana razlike.

Veličković je nestao 3. augusta, samo sedmicu dana ranije. Istraga protiv Belivuka, Miljkovića i još nekoliko njihovih najbližih saradnika biće proširena i za ubistvo Gorana Mihajlovića iz Resnika koji je nestao 1. aprila 2019. godine. Mihajlovića je, kako se tada pretpostavljalo, u smrtonosnu zamku uvukao Filip G. iz Berana.

Njegov automobil policija je našla 12. aprila u Novom Beogradu na parkingu zgrade u kojoj je stanovao Darko Elez, ali i sestra Filipa G. U vozilu su nađeni pištolj, pasoš i lična karta na ime Gorana Mihajlovića. Policija je sa okolnih zgrada u Resniku i Novom Beogradu, uzela snimke nadzornih kamera koji su pomogli da se rekonstruiše kretanje Mihajlovića kobnog dana - objašnjava nađ izvor.

Više o cijelom slučaju čitajte OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije