Jasminina sestra progovorila: Priznala da je počinila ubistvo u Međimurju?

Radiosarajevo.ba
Jasminina sestra progovorila: Priznala da je počinila ubistvo u Međimurju?
Foto: medjimurje.hr / Ilustracija
Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Smiljana Dominić priznala je u policiji ubistvo za koje ju tužilaštvo i tereti da je između 2000. i 2001. godine ubila sestru Jasminu i tijelo stavila u zamrzivač u porodičnoj kući u selu Palovec kod Međimurja.

Međutim, na ispitivanju je bio branitelj čije je izuzeće sada zatražilo upravo tužilaštvo, pa je sada pitanje što će se dogoditi s tim iskazom i kakvu će odbranu iznijeti nakon što joj se odredi novi branitelj po službenoj dužnosti ili uzme izabranog branitelja.

Niko od njezinih članova porodice nije hitio ništa reći o tome, kao ni branitelj koji joj je bio dodijeljen po službenoj dužnosti.

U varaždinskom županijskom državnom odvjetništvu nisu željeli komentirati informacije o navodnom priznanju u policiji, piše Jutarnji list.

Iako, s obzirom da još nisu prikupljeni svi materijalni tragovi i da se čeka nalaz obdukcije vjerovatno je da je iskaz iz policije u prisutnosti branitelja po službenoj dužnosti bio glavni argument za sumnju na ubistvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije