Jasmina policiji predala snimak sa nadzorne kamere: 'U 13:10 sati majka je prošla pokraj moje kuće'

0
Radiosarajevo.ba
Jasmina policiji predala snimak sa nadzorne kamere: 'U 13:10 sati majka je prošla pokraj moje kuće'
Foto: Nova.rs / Porodica Ilić u potrazi za kćerkom Dankom

Nestala djevojčica Danka Ilić (2), kojoj se od utorka, 26. marta, oko 13 sati gubi svaki trag u prigradskom naselju Banjsko Polje kod Bora dok se igrala s majkom i bratom, ni nakon cjelonoćne potrage nije pronađena, prenose srbijanski mediji.

Dosadašnji rezultati pokazali su policiji novi pravac u kojem bi trebala ići istraga.

Jasmina Stojadinović, žena iz Banjskog Polja koja je policiji predala snimke nadzornih kamera postavljenih na njenoj kući, otkrila je za Blic sve detalje snimke koji kruži društvenim mrežama.

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

"Po povratku s posla, policija me dočekala na vratima i zatražila snimke nadzornih kamera. Rado bih vam pokazala snimku, ali se sadržaj automatski briše nakon 24 sata", rekla je

Potom je detaljno opisala sadržaj videozapisa koji je sada u posjedu policije

"U 13:10 sati majka je prošla pokraj moje kuće u automobilu zajedno s djecom. Samo pet minuta kasnije, iz suprotnog pravca prošao je automobil Fiat Punto s kragujevačkim registarskim tablicama. Par minuta nakon toga, prošao je i Dankin otac, a zatim i policija", detaljno je iznijela.

Istaknula je i da je čudno što se automobil s kragujevačkim tablicama pojavio u njihovom kraju i to samo nekoliko minuta nakon majke.

Srbijanska policija nastavlja intenzivan operativni rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom djeteta, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena, prenose beogradski mediji.

Djed nestale djevojčice Danke Ilić (2) kojoj se prije više od 27 sati izgubio svaki trag u prigradskom naselju Banjsko polje u okolini Bora, rekao je za Blic televiziju da mu se "po glavi vrti opcija da je dijete oteto".

"Još se nadam da je živa, ali nevjerojatno je da ju niko ne može naći od ovoliko ljudi. Samo jedna opcija mi se vrti po glavi, da je oteta. Ali ne mogu to tvrditi. Žandarmerija, dronovi, helikopteri, cijela Srbija je bila ovdje i svi su je tražili. Ljudi su bili udaljeni jedni od drugih jedan metar i i nitko ju ne može naći", rekao je Milan Ilić.

Srbijanska policija: Obustavljamo potragu za Dankom (2)

Srbijanska policija: Obustavljamo potragu za Dankom (2)

Također, rekao je da ga plaši činjenica da je bugarska granica blizu.

"Do bugarske granice može se stići novim putem za 45 minuta, najviše sat vremena. Nije tačno da je potrebno pet sati, kao što je neko rekao jutros na televiziji. Kladovo je već puno dalje, do tamo ima 150 kilometara, ali Bugarska je jako blizu", dodao je.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak komentarisao je za portal Radiosarajevo.ba nestanak djevojčice Danke Ilić (2) u Srbiji.

Ministar je poručio da su policijski organi Bosne i Hercegovine, pa tako i Federalna uprava policije, do utorka, 25. marta, nisu obavješteni od strane Republike Srbije kako je raspisana potraga za nestalom maloljetnom djevojčicom koja je nestala na teritorij Republike Srbije.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije