Jako nevrijeme zahvatilo regiju, meteorolozi kažu da najgore tek slijedi

Radiosarajevo.ba
Jako nevrijeme zahvatilo regiju, meteorolozi kažu da najgore tek slijedi
Screenshot / Nevrijeme u Zagrebu

U Zagrebu je oko 18:30 sati započelo snažno nevrijeme.

Započelo je s vjetrom i jakim pljuskom, a ubrzo je krenula i tuča.

Padale su i kuglice leda veličine lješnjaka, kako javljaju tamošnji mediji, čula se i jaka grmljavina.

Grmnjavinsko nevrijeme ranije je zahvatilo sjevernu i središnju Hrvatsku, a tuče je bilo u Podravini, Međimurju i još nekim dijelovima središnje Hrvatske.

"I sljedećih će dana biti vrlo nestalno te razmjerno toplo, pri čemu svakako valja upozoriti na vrlo vjetroviti četvrtak i osobito petak, kada će u mnogim mjestima biti i obilne kiše, moguće i nevremena, osobito na Jadranu i uz njega, pri čemu može biti i poplavljenih riva", upozorava Zoran Vakula za HRT. 

Stiže li u BiH veliko nevrijeme?

U Bosni i Hercegovini poslijepodne pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu Bosne, kao i ponegdje na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. U večernjim satima vjetra u skretanju na jugozapadni. Dnevna temperatura od 16 do 22, na jugu i sjeveru zemlje do 26 °C.

U Sarajevu veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne je moguća kiša ili pljuskovi praćeni grmljavinom. Dnevna temperatura oko 18 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije