Upozorenje meteorologa: U BiH stiže veliko nevrijeme, grad, obilne padavine

Fena
Upozorenje meteorologa: U BiH stiže veliko nevrijeme, grad, obilne padavine

Na području Krajine, od danas poslijepodne do prekosutra, mogući su obilniji pljuskovi od 10 do 30 litara po metru kvadratnom i grmljavinski procesi, uz pojavu lokalnih nepogoda, upozorili su iz Hidrometeorološkog zavoda RS.

"U narednom periodu bit ćemo pod uticajem visinskog ciklona s centrom iznad istočne Evrope. Uz sjeverno visinsko strujanje preko naših predjela će preći nekoliko linija nestabilnosti, dajući pljuskove, grmljavinske procese, a postojat će uslovi za lokalne nepogode praćene gradom i sugradicom. Lokalno će biti obilnijih pljuskova. (10 do 30 l/m²).

Zona najčešćih i najjačih nestabilnosti će biti sjeverna polovina zemlje (Krajina, Posavina i donje dijelom srednje Podrinje) - naveli su iz Hidrometeorološkog zavoda RS.

Iz banjalučkog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice pozivaju stanovništvo, pravne subjekte i građane da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara, te da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru prilagode najavama meteorologa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije