Iskoristite dan, kiša će pljuštati do kraja nedjelje: Evo šta nas očekuje

Radiosarajevo.ba
Iskoristite dan, kiša će pljuštati do kraja nedjelje: Evo šta nas očekuje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica, Sokolac 6; Bugojno, Ivan Sedlo 10; Livno, Sarajevo, Srebrenica 11; Tuzla 12; Doboj, Prijedor, Sanski Most, Zvornik 13; Banja Luka, Gradačac 14; Bihać, Grude, Široki Brijeg, Trebinje 15; Mostar 16; Neum 17; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951 hPa, za 9 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 22 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja i ugodnije će se osjećati. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Obzirom da će tokom dana biti dosta toplije i uz nešto izraženiji osjet sparine, u odnosu na svježiji jutarnji period, poželjno je slojevito se odjenuti. Savjetujemo Vam da dan provedete na otvorenom.

Objavljena je i prognoza za subotu i nedjelju:

U nedjelju, 24. 5. 2020., očekuje se dolazak frontalnog poremećaja sa sjeverozapada koji će usloviti kišu u Bosni od ranih jutarnjih sati. U Hercegovini slabija kiša sredinom dana. Padavine su većinom prije podne. U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12°C, na jugu zemlje od 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C.

U ponedjeljak, 25. 5.2020., u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana širom Bosne se prognoziraju lokalni pljuskovi. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije