Danas kiša, pljuskovi i nastavak grmljavine: Meteorolozi objavili prognozu do nedjelje

Radiosarajevo.ba
Danas kiša, pljuskovi i nastavak grmljavine: Meteorolozi objavili prognozu do nedjelje
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Danas kiša, pljuskovi i nastavak grmljavine

Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne je zabilježena kiša, pljuskovi i grmjljavina. U Bosni je lokalno bilo i grada.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 7; Ivan Sedlo, Sokolac 12; Bihać, Drvar, Jajce, Livno 14; Banja Luka, Bugojno, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla, Zvornik 15; Bijeljina, Doboj 16; Grude 17; Široki Brijeg 18; Neum, Stolac, Trebinje 19; Mostar 21 stepen. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 937 hPa, za 5 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 14 do 20, na jugu do 24 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 20 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je relativno povoljna. Mada će povećana naoblaka i pljuskovi remetiti ugođaj i uzrokovati lošije raspoloženje kod većine ljudi, umjerene temperature, uz postepenu stabilizaciju vremena, izraženije sa dolaskom noći, ipak će povoljno djelovati na opštu sliku. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake.

Objavljena je prognoza i za dane vikenda:

U četvrtak 21. 5.2020., jutro pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U ranim jutarnjim satim ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne može biti slabe kiše. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovin umjerena do jaka bura. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 17 do 22, na jugu do 25 °C.

U petak 22. 5.2020., pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 18 do 23, na jugu od 22 do 27 °C.

U subotu 23. 5.2020., pretežno sunčano uz umjeren i prolazan porast naoblake poslije podne. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 22 do do 28 °C.

U nedjelju 24. 5.2020., u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima, uglavnom poslije podne. U Hercegovini prije podne sunčano, a poslije podne naoblačenje praćeno lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 16 do 22, na jugu od 23 do 28 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije