Jadranka Kosor zgrožena govorom mržnje: "Krug zla neprekidno se zatvara"

10
Radiosarajevo.ba
Jadranka Kosor zgrožena govorom mržnje: "Krug zla neprekidno se zatvara"
Printscreen / Jadranka Kosor

Skandiranje više desetaka mladića u općini Borovo na pravoslavni Uskrs u nedjelju 'oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati' i 'ubij Srbina', što je objavljeno na facebook stranici općine, zgroženo je oštro osudila bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor. 

"Krug zla neprekidno se zatvara. Mrzitelji koji upadaju u selo i urlaju zlo, ponižavaju i žrtvu hrvatskih redarstvenika ubijenih u B. Selu, kojima se danas klanjamo. Zlo je zlo bez obzira tko zlo veličao i zlim se hranio. Hrabri ustaju protiv svakog zla", napisala je na svom Twitteru Kosor. 

Policijska uprava vukovarsko-srijemska potvrdila je da je u nedjelju, oko 6.30 sati ujutro, nakon što su položili vijence na memorijalnom spomeniku 12 redarstvenika, 20-ak mladića krenulo u koloni kroz mjesto te da su izvikivali neprimjerene poruke. Policija je, napominju, odmah reagirala, izdvojila mladiće koji skandirali antisrpske parole, utvrdila njihov identitet i provela kriminalističko istraživanje, prenosi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije