Izvukli brutalno ubijenog delfina u Hrvatskoj: Pogledajte kako izgleda

3
Radiosarajevo.ba
Izvukli brutalno ubijenog delfina u Hrvatskoj: Pogledajte kako izgleda
Foto: Jutarnji.hr / Izvučen delfin iz mora

Mnoge je šokirala objava da je na plaži u Stomorskoj na Šolti,  u Hrvatskoj, u petak ujutro, 1. augusta, pronađen uginuli delfin. Teške povrede upućuju na to da je možda za njegovu smrt kriv čovjek.

Čitatelj portala Jutarnjeg lista je svjedočio dolasku dizalice na plažu. Delfin je umotan u foliju, potom je podignut iz mora i prebačen u kamion.

"Policija nam je rekla, kad smo ih pitali, da su na delfina vjerojatno pucali u italijanskim vodama, pa ga je more samo izbacilo na Šoltu. No, iskreno, čini mi se da je to predaleko i da to možda i nije istina. Šta god da se ovoj nesretnoj životinji dogodilo, stvarno se nadam da će neko odgovarati za to što je učinio", rekao je čitatelj.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Ovo ljeto pokazalo je da ljudi i morske životinje ne žive baš u harmoniji. Noć prije su novinari Jutarnjeg kod Rovinja vidjeli jato delfina, a onda ugledali i gliser koji ih je doslovno pratio sve vrijeme.

Mi smo u maju policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj poslali prijavu vezanu za snimku turista koji su se jahtom zalijetali u delfine, no, nismo od policije dobili nikakvu povratnu informaciju o postupanju.

No, nisu ugroženi samo delfini, jer je nedavno objavljen video turista koji zlostavljaju glavatu kornjaču u nastojanju da se fotografiraju s njom, piše Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije