Izglasana nova Vlada Crne Gore: Ovo su njeni članovi

2
Radiosarajevo.ba
Izglasana nova Vlada Crne Gore: Ovo su njeni članovi
Foto: Vijesti.me / Sa sjednice

Na sjednici Skupštine Crne Gore izglasana je nova Vlada.

Zdravko Krivokapić novi je premijer Crne Gore.

Glasalo je 70 poslanika - 41 poslanik je bio za, 28 je bilo protiv, dok je jedan poslanik bio uzdržan.

"Zaklinjem se da ću dužnost vrštiti po Ustavu i zakonu, čestito, odgovorno i savjesno. Tako mi Bog pomogao", rekao je Krivokapić, prenose Vijesti.me.

Nakon polaganja zakletve premijer je zahvalio poslanicima na podršci i rekao da se nada da će njihov zajednički rad biti u korist Crne Gore.

"Rad, red i odgovornost neka bude mjera ove vlade", poručio je Krivokapić.

Potpredsjednik Vlade je Dritan Abazović.

Ministarka javne uprave, digitalnog drustva i medija je Tamara Srzentić, ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović, a ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

Nadalje, ministarka odbrane je Olivera Injac, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić

Također, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je Aleksandar Stijović, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić, dok je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije