Izdata crvena potjernica za Todorićem

Radiosarajevo.ba
Izdata crvena potjernica za Todorićem
Foto: Arhiv / Ivica Todorić
Izdata je i crvena tjeralica za Ivicom Todorićem, hrvatskim poduzetnikom i bivšim predsjednikom Uprave koncerna Agrokor, javljaju hrvatski mediji.

Todorić se nalazi u Londonu, a za njim je već ranije bio raspisan europski uhidbeni nalog koji vrijedi samo u državama članicama Europske unije.

Naime, tjeralica će biti javno objavljena ukoliko postoji interes da veći broj građana zna za raspisivanje tjeralice (ali ujedno i počinitelj i njegovi eventualni pomagači). Ukoliko policija ne želi da osoba zna da je za njom raspisana međunarodna tjeralica, tada se tjeralica ne objavljuje javno, tj. na javno dostupnoj stranici Interpola.

Crvena tjeralica vrijedi u 186 zemalja koje su članice Interpola, a Hrvatska od tih zemalja crvenom tjeralicom traži hapšenje i izručenje Ivice Todorića.

Iz MUP-a su kratko poručili kako "temeljem zaprimljenog Europskog uhidbenog naloga Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, policija poduzima mjere traganja prema prvookrivljenom hrvatskom državljaninu (1951.) na međunarodnom nivou" te da se "poduzimaju sve zakonom predviđene mjere s ciljem hapšenja osobe u svrhu osiguranja prisutnosti okrivljenika u kaznenom postupku".

Todoriću je, jedinom od 15 optuženika u aferi Agrokor, određen istražni zatvor, dok su ostali pušteni da se brane sa slobode. Njegovi advokati Čedo Prodanović i Jadranka Sloković žalili su se na tu odluku i traže od suda da Tododriću ukine istražni zatvor.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije