Izbori u Crnoj Gori: Ovo su preliminarni rezultati za Kotor

0
Radiosarajevo.ba
Izbori u Crnoj Gori: Ovo su preliminarni rezultati za Kotor
Foto: Prtscr / Youtube / Izbori u Crnoj Gori

Koalicija Demokrata i Pokreta Evropa sad osvojila je na izborima u Kotoru deset mandata, saopćio je nosilac koalicione liste Vladimir Jokić i dodao da mogu bez problema formirati koalicionu vlast u toj opštini.

Jokić je, na konferenciji za novinare, rekao da je na današnjim lokalnim izborima Demokratska partija socijalista osvojila također deset mandata. Prema njegovim riječima, Grbaljska lista, Za budućnost Kotora i lista "Demokratska alternativa- dr Davor Kumburović – Da se kotor pita" osvojile su po tri mandata.

Jokić je dodao da je Evropski savez osvojio dva mandata, a Hrvatska građanska inicijativa i Kotorski pokret po jedan.

Kardiolog Izeta Kurbašić: "Stres na drugom ili trećem mjestu uzročnika kardiovaskularnih bolesti"

Kardiolog Izeta Kurbašić: "Stres na drugom ili trećem mjestu uzročnika kardiovaskularnih bolesti"

"Ovo znači da lista koju sam predvodio ima mogućnost da formira koalicionu vlast u Kotoru bez problema", rekao je Jokić.

Sa druge strane Demokratska partija socijalista tvrdi da je su oni ubjedljivi pobjednici lokalnih izbora, osvojili smo 11 mandata bez obzira na sve najave da nećemo proći dobro na izborima, kazao je Aleksandar Bogdanović iz DPS-a za TV Vijesti.

"Jedanaest mandata je sjajan rezultat. Kada pogledamo kumulativno ono što je osvojila lista Demorate-PES, vidimo da je sa 3.300 glasova doživjela debakl. Ne samo ona, nego sve partije koje čine vlast na državnom i na lokalnom nivou. Sjajan rezulat DPS na izborima u Kotoru", zaključio je Bogdanović.

Kotorski lokalni parlament broji 33 zastupnika, a na današnjim izborima birači su bili u prilici da biraju između 12 izbornih lista.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije