Izbio požar na hrvatskom ostrvu: "Hvata me panika. Kanaderi lete iznad glave svake 2 do 3 minute"

0
Radiosarajevo.ba
Izbio požar na hrvatskom ostrvu: "Hvata me panika. Kanaderi lete iznad glave svake 2 do 3 minute"
Foto: 24 sata / Požar na Viru

Veliki požar izbio je na otoku Viru. Prema prvim informacijama, gori šuma u blizini groblja.

"Izgleda da stvarno jako gori, pomalo me hvata panika. Ovo je otok i ne želimo gledati opet scene iz Pule. Nadamo se da će naši vatrogasci to što prije ugasiti. Šuma koja gori nije tako daleko od kuće", rekla je čitateljica 24sata.hr.

U gašenju požara pomaže više kanadera. Druga čitateljica kaže da je požar izbio u blizini kuća.

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

"Nisam ni siguran koliko je kanadera, čini mi se da su dva i da oni cijelo vrijeme nadlijeću. Svaka im čast, samo da se ovo što prije završi", rekao je čitatelj koji kanadere promatra s plaže na otoku Viru.

"Ovdje je vjetar prilično jak. Kanaderi nam prolijeću iznad glave svake 2 do 3 minute, a mislim da su dva. Jako su brzi. Ljudi koliko vidim nisu u panici, ali svakako nije ugodno", ispričala je čitateljica.

HRT javlja kako je vatrena linija blizu kuća.

"Pomažu nam dva kanadera, kuće su obranjene, vatra sad ide u drugom smjeru, od kuća. Gori gusta borova šuma. Na terenu je nekoliko DVD-ova, JVP Zadra i državna intervencijska postrojba. Požar bi uskoro, kroz sat vremena, trebao biti pod kontrolom", rekao je Matej Rudić, županijski vatrogasni zapovjednik, a javlja Dnevnik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije