Iz Podgorice poslane poruke podrške Palestini: Riječima se ne mogu opisati vaše patnje

0
Anadolija
Iz Podgorice poslane poruke podrške Palestini: Riječima se ne mogu opisati vaše patnje
FOTO: AA / Crnogorci poručili kako su čvrso uz njih

Na inicijativu nevladine organizacije "Društvo crnogorsko-palestinskog prijateljstva", u Podgorici je danas održan skup podrške palestinskom narodu, javlja Anadolu Agency (AA).

Okupljeni su nosili zastave Palestine, kao i slike ubijene palestinske novinarke Shireen Abu Akleh.

Predsjednik društva crnogorsko-palestinskog prijateljstva, Edin Krnić, podsjetivši da se prije 74 godine u Palestini desila Nakba, kazao je da je brojka protjeranih Palestinaca iz svojih domova dostigla čak sedam miliona.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

"Nakba znači katastrofa, ono što se desilo Palestini još od 15. maja 1948. godine, kada je rezolucijom podijeljena teritorija, da Jevreji žive i osnuju državu Izrael na tim prostorima, to se desilo 1948. ali od tog dana, Izrael je samo širio svoju teritoriju i to može znati samo onaj koji je tamo boravio, koji je tamo bio. Iako gledate to svakodnevno u medijima, ja sam svjedok svega toga i vjerujte da se ne može riječima opisati ono što se dešava upravo tamo", kazao je Krnić.

Istakao je da se stanovnici Palestine moraju iseljavati prinudno, jer dolaze službe sa bagerima.

"Dolaze vojska, policija, jednostavno tjeraju ih iz kuća i to je surova realnost Palestine i palestinskog naroda. Malo ko zna da ih je veliki broj danas u Libanu, oko 2 miliona. Još uvijek nemaju papire, imaju samo izbjegličke pasoše, čak ni poslije 74 godine. Veliki broj ih je u centralnoj i južnoj Americi, koja ih je jako lijepo dočekala, ali prema rezoluciji UN-a, svi imaju pravo da se vrate na svoja ognjišta i iskreno se nadam da će se jednog dana vratiti", rekao je Krnić.

Ambasador Palestine u Crnoj Gori Rabii Alhantouli, zahvalio se okupljenima na prisustvu i poručio je da je potrebno da ljudima govore šta je ustvari Nakba, jer je to katastrofa za palestinski narod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije