Ivo Banac u Bujici: Izdajnici Hrvata idu na obilježavanje tzv dana RS

Radiosarajevo.ba
Ivo Banac u Bujici: Izdajnici Hrvata idu na obilježavanje tzv dana RS
PrtScr / Ivo Banac u Bujici

Hrvatski profesor povijesti Ivo Banac gostovao je u emisiji Bujica Velimira Bujaneca, koja je u cjelini posvećena prisustvom Dragana Čovića i Ivana Del Vechije proslavi neustavnog dana RS, prenosi Slobodna Bosna.

Bujanec je u uvodu rekao:

"Samo izdajice hrvatskoga naroda mogu slaviti tzv. Dan Republike Srpske. Odlazak notornog Dragana Čovića u Banja Luku 09. siječnja nije nas nimalo iznenadio. On odavno nije hrvatski političar i ne zastupa interese hrvatskog naroda, nego svoje osobne i srpske... To svi znamo. Ali strašna je odluka hrvatskog veleposlanika u Sarajevu Ivana Del Vechia da ode u Banja Luku. Svojom nazočnošću na obilježavanju krvavog datuma kojeg su izmislili Radovan Karadžić i Momčilo Krajišnik, veleposlanik Del Vechio u ime hrvatske države dao je legitimitet onima koji su iz Bosanske Posavine, Prijedora i Banja Luke te ostalih hrvatskih krajeva na području današnje tzv. Republike Srpske, protjerali više od 200.000 Hrvata. Konkretno – od 220.000 naših ljudi danas tamo ne živi niti 10.000 , svi ostali Hrvati su protjerani ili pobijeni..."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije