Ivica Todorić iznio teške optužbe protiv Plenkovića i Božinovića

3
Radiosarajevo.ba
Ivica Todorić iznio teške optužbe protiv Plenkovića i Božinovića
Foto: EPA-EFE / Ivica Todorić

Na zagrebačkom Županijskom sudu objavljena je prva presuda bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću i njegovim suoptuženicima za zloupotrebe na štetu te kompanije 'teške' 1,25 miliona eura.

Svi su oslobođeni optužbe.

Odvjetništvo Hrvatske najavilo je žalbu.

"Nisam ovo doživjela kao fijasko. Smatram da je ovo pogrešna odluka. Svakako ćemo podnijeti žalbu", izjavila je tužiteljica u slučaju Agrokor.

Presudu je komentirao i Anto Nobilo, advokat Piruške Canjuge.

"Ova presuda je jedina moguća presuda. Ne mogu se dizati optužnice bez ijednog dokaza i bez da se išta ponudilo. Ovaj predmet je bio kratak, u dva tjedna smo ga napravili. Treba kvalitetne istrage raditi i tužiti samo kad imate čvrste dokaze. Ovo je po meni fijasko", istaknuo je Nobilo.

Dodao je da iza svega stoji Davor Božinović.

Potom je govorio o korumpiranosti hrvatskog društva. Osvrnuo se i na nove optužnice i veliki spis u tom predmetu.

"To je sramota nad sramotama. Nakon tri godine što su oni poslali. Zašto? Zato što su pod pritiskom. Rekli su šaljite, pustite".

"Ja se ovdje apsolutno nisam branio, neću to raditi ni u velikoj (optužnici)", obećao je Todorić.

"Ja se borim da raskrinkam korupcije i vidjet ćete u jednom trenutku što se u ovoj državi sve događalo", dodao je Ivica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije