Ivan otkrio koliki su u 2021. godini u Njemačkoj mjesečni troškovi jedne porodice

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

istina

Nije bas sve ovako. Barem ne svugdje u Njemackoj. Ako je htio da pravi video trebao bi istraziti cijene u citavoj Njemackoj.

bobito

Bilo bi korisno da otkrije kolika su njegova mjesecna primanja i kako uspijeva da ovo finansira? Ako je nezadovoljan i zeli da nam pokaze kako je u Njemackoj situacija losa, bilo bi takodjer korisno da objasni na koji nacin ovo sve moze priustiti u BiH. Ko god ovo gleda i misli da je situacija u Njemackoj losa, savjetujem da ostane u BiH. Njemacka ne nudi nikakvu bajku. Ali nudi stabilnost, sigurnost, i mogucnost napretka. Zivot u Njemackoj je i previse dobar s obzirom na cinjenicu kakva smo mi u sustini stoka od naroda. Korupcija je prvenstveno u narodu, politicari su samo ogledalo naroda.

Ovaj zivi onda na nekom selu!

ja sam u gradu, i moji troskovi (takodjer,ja,zena i 2 djece) prelaze dobro 3400 mjesecno. I nema sanse da sebi mogu priustiti da trosim po 100 eura mjesecno"onako", za hranu mi ode 1000-1500 eura mejsecno. O cemu ovaj prica?!Moja plata je 1400, zenina 1100 eura(KO HOCE POSTENO da kaze, jer navode BRUTTO platu ,ne netto-sto dobijes na ruke!). Ja radim jos na crno i uzimam nekih 700-800-900 euta mejsecno tako da zivim KNAP, cak mi cesto zafali..onda s emora stediti na hrani i kupovati i ejsti "svasta".....

JA1

ja sam u gradu, i moji troskovi (takodjer,ja,zena i 2 djece) prelaze dobro 3400 mjesecno. I nema sanse da sebi mogu priustiti da trosim po 100 eura mjesecno"onako", za hranu mi ode 1000-1500 eura mejsecno. O cemu ovaj prica?!Moja plata je 1400, zenina 1100 eura(KO HOCE POSTENO da kaze, jer navode BRUTTO platu ,ne netto-sto dobijes na ruke!). Ja radim jos na crno i uzimam nekih 700-800-900 euta mejsecno tako da zivim KNAP, cak mi cesto zafali..onda s emora stediti na hrani i kupovati i ejsti "svasta"..... ka Ovaj zivi onda na nekom selu! De ne lazi bgti

bobito

Naravno, u BiH imas slobodu da te neko pregazi sa autom zbog toga sto prelazis na zeleno preko pjesackog prelaza, zato sto pogledas nekoga pogresno, a taj neko je dijete nekoga ko je "nedodirljiv", imas slobodu da budes na birou 15 godina iako imas diplomu (bilo koju) a nemas "stelu". Da li je potrebno da nastavljam dalje sa zdravstvom? Samo KS i kriminal u zdravstvenim ustanovama je necuvan. Prava radnika? Prava zena? Prava manjina? Dalje, imamo slobodu da gledamo kako se citavo drzavno bogatstvo (porezi, pdv) trosi na isplacivanje plata u javnom sektoru. Imamo slobodu da gledamo kako se drzava jos i zaduzuje kako bi se isplatile plate javnom sektoru. Sloboda da svi tenderi i javne nabavke se koriste za daljnje otimanje i kradju novca iz drzavne kase. Svabe okrenu dijete na svoju stranu? Ovakav primitivizam je razlog stanja u BiH. Jer mi okrecemo svoju djecu da budu korumpirani i moralno osakaceni, jer samo takvi mogu trpiti i nastaviti vegetirati u ovoj tzv "drzavi".

EUstahijeva violina

Skupo brate, kod nas sa 100 €ura platiš stan, režije, djeci knjige, daš im džeparac, ženi kupiš kozmetiku, i dva puta frizuru, jedeš cijeli mjesec k'o konj (travu) , izađeš sa društvom pred zgradu, i opet ti ostane 5-10 €ura uštede. Biciklo puno troši kalorija pa su romobili isplatniji. ,, Sve se može kad se hoće'' - geslo naših robovlasnika.

Pravo

Kome ne valja ovdje, neka ide! Samo neka ne soli pamet nama koji ovdje želimo da ostanemo! I zabranio bih takvima koji su otišli da glasaju na našim izborima! Ne treba oni da odlučuju iz inostranstva o našoj sudbini ovdje!

N.G

Auuuu al se kuka a niko se da se vrati u BiH

N.G

A oslobodi kakvoj slobodi vi govorite..Doduše u Njemačkoj nesmiješ se parkirat gdje hoćeš nesmije se bacat smeće u reke potuć a prelazak kolima crveno ili pješak prelazi pješački da takve stvari se nesmije ali ovde u BiH sve smiješ pa pošto je Bosna slobodna baci smeće da ti se duša slobodna nahrani

samodojč

Patriota...samo ti ime sve govori...SDA pijun ne seri Boga ti.Kako uštedjeti sa 650 KM plate.Ne budi lood...

N.G

A kako sa 520km

/ Najnovije