... / Ispovijest kćerke Petra koji je preminuo na VMA: "Četiri dana tijelo bilo u toaletu"

05. 05. 2021. u 19:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Petar Simić (82) nestao je 1. maja na VMA, a njegovoj kćerki Maji četiri dana kasnije javljeno je da joj je otac preminuo i da su ga pronašli upravo u zgradi ove ustanove.

"Od kada sam dobila poziv da mi jave da mi je otac preminuo, nisam imala nikakve konkretne informacije. Tek kada sam otišla da vidim telo i da preuzmem njegove stvari, saznala sam da je moj otac pronađen u toaletu VMA", priča Maja za Telegraf.

Kako kaže, on je u ambulantu Hitne pomoći pri VMA otišao ujutru zbog bolova u stomaku. Knjižicu je predao u 8.40, da bi potom satima čekao hirurga.

Porodici je u 14.45 sati javio da i dalje nije primljen na pregled, bio je veoma ljut. Nakon toga izgubili su svaki kontakt sa njim jer mu se telefon ugasio.

"Ovo je stvarno nedopustivo. Četiri dana je njegovo telo bilo u toaletu. Tek ga je danas pronašla čistačica. Ja sam pored tog toaleta prošla dva puta i razmišljala da uđem da proverim da li je unutra, međutim, računala sam da je za pet dana neko ušao da ih očisti i da bi ga pronašao", dodaje ona.

I Maja i njena majka su više puta zvale bolnicu, odlazile tamo da ga traže, postavljale i obavještenja po zgradi ove ustanove, ni ne sluteći da se Petar sve vrijeme nalazio tamo.

Sa VMA su za Blic.rs rekli da je pacijent upisan u 8.40 ujutru, ali da ne znaju šta se sa njim naknadno dogodilo. Nakon što je tijelo pronađeno, iz ove ustanove nisu dobili komentar.

Vojnomedicinska akademija (VMA) saopštila je da je danas u jutarnjim satima u zaključanoj kabini toaleta Centra hitne pomoći VMA pronađeno beživotno tijelo starije muške osobe.

"Uviđaj na licu mesta izvršili su policijski službenici, nakon čega je telo po nalogu nadležnog tužioca transportovano u Institut za sudsku medicinu Кliničkog centra Srbije, radi utvrđivanja uzroka smrti. Nadležni organi utvrdili su da je reč o P. S. (1939)", navodi se u saopštenju VMA.

Iz VMA navode da je prijem istoimenog pacijenta evidentiran u Centru hitne pomoći 1.05.2021. godine u 08.40 sati zbog bolova u trbuhu, s tim da nema podataka o daljem toku zbrinjavanja.

"Članovi porodice P.S. obratili su se 4.05.2021. godine u 16 časova dežurnom oficiru VMA, koji im je pružio informacije sa kojima je VMA u tom trenutku raspolagala. Nadležni organi trenutno preduzimaju sve mere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem. Ističemo da će ukoliko se utvrdi da je bilo propusta zaposlenih na VMA, oni biti najoštrije sankcionisani", navodi se u saopštenju VMA.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)