Ispovijest Hrvata: "Mrzio sam sve Srbe, ali sam vas onda zavolio"

Radiosarajevo.ba
Ispovijest Hrvata: "Mrzio sam sve Srbe, ali sam vas onda zavolio"
Na srpskom kanalu informativne i zabavne stranice Reddit nedavno je osvanuo post Hrvata koji je priznao da je nekada mrzio sve srpsko. Post je za kratko vrijeme privukao veliku pažnju korisnika iz Srbije.

"Otac mi je ubijen u ratu kao civil. To je ostavilo traga i odrastao sam na desnim stavovima, mrzio sam sve Srbe i sve srpsko, ali baš ekstremno mrzio. Ja sam jedan od onih ljudi koji su prozivali sve srpsko na Youtube komentarima. Kad sam otkrio Reddit, počeo sam da ulazim u srpsko-hrvatske rasprave ovde i na /r/Croatia, i žestoko provociram. Da bi se vremenom potpuno spontano dogodilo da sam se zbližio s nekima od vas, neke i zavolio, da bi potpuno nesvjesno prije par dana shvatio da mržnje više nema. Bilo je to svojevrsno iznenađenje koje me potpuno iznenadilo", napisao je korisnik, koji je dodao da i dalje mrzi ljude koji su oduzeli život njegovom ocu.

"To nikad neću moći oprostiti, makar ne znam ko su. Ali Srbe kao narod sam ovdje na /r/Serbia zavolio i konačno sam naučio to da nikad ne treba nikoga da gledam kao na cjelinu. I s naše i vaše strane bilo je pojedinaca koji zaslužuju sve najgore. To je još jedna stvar koju sam shvatio, jer sam 'svoje' isto tako cijeli život opravdavao. Osjetio sam potrebu da ovo podijelim s vama. Znam da će mnogi od vas sad kolutati očima i pomisliti 'šta ovaj glumata', ali ovo mi je bilo stvarno potrebno kao još jedna potvrda da sam potpuno pocijepao i bacio jednu stranicu svog života. Da krenem dalje. Hvala vam /r/Serbia i želim vam svima puno sreće i zdravlja", napisao je anonimni Hrvat.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije