Isplivao snimak: Mladić zvjerski pretučen, policija privela osumnjičene

Radiosarajevo.ba
Isplivao snimak: Mladić zvjerski pretučen, policija privela osumnjičene
Screenshot / Tuča u kafiću

Mladić M. R. brutalno je pretučen u noći 14. na 15. decembar u Smederevskoj Palanci, u Srbiji, a od posljedica zadobijenih u tuči, bio je i hospitalizovan.

Prema saznanjima, policija je istog dana kada je incident prijavljen uhapsila tri osobe, a nekoliko dana kasnije i četvrtu, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška tjelesna povreda.

"Policijskoj stanici u Smederevskoj Palanci prijavljen je događaj i istog dana policija je uhapsila i odredila zadržavanje trojici osumnjičenih, a samo nekoliko dana kasnije još jednom mladiću. Svi su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani", saznaje Blic.

Zbog težine povreda, napadnuti mladić je privremeno hospitalizovan, ali je kasnije, prema saznanjima, pušten na kućno liječenje.

Inače, incident se dogodio u jednom kafiću, a za sve se saznalo zahvaljujući dvije objave na Facebooku u kojima je opisan napad, a uz koje su objelodanjene i fotografije preuzete sa video snimka incidenta koji su zabilježile bezbjednosne kamere.

Naime, zabrinuti korisnik je odlučio da sa svojim pratiocima podijeli informacije koje ima, pa je tako naveo da je, usljed posljedica prebijanja, mladić hospitalizovan i da je bio u teškom stanju.

Prema njegovim riječima, na početku snimka se vidi kako, kroz masu iz pravca WC, iznose dečka koji je već u polusvjesnom stanju i koji usput dobija još udaraca sa strane, video možete pogledati OVDJE.

"Kako nezvanično saznajem, ovo dijete je dobilo udarac i ušlo u WC da bi se oprao i osvježio, a za njim su ušla dvojica koja su ga izmasakrirala i tako van svijesti izvukla ka izlazu. Mučno dijete iskidano bez znaka snage i životne vitalnosti već je bio zvjerski pretučen", napisao je zabrinuti građanin, pa napomenuo da taj dio vjerovatno nije prekriven sigurnosnim kamerama, ali i sam dio snimka koji se vidi, prema njegovim riječima, dovoljno govori.

On je objasnio da je jasno prikatano da i drugi dečko, koji pokušava da zaštiti povrijeđenog, dobija par udaraca i udarac flašom, ali poslije toga nastavlja normalno da hoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije